Uslu: Önümüzdeki 5 yıl çok büyük başarılar olacak

Güncelleme Tarihi:

Uslu: Önümüzdeki 5 yıl çok büyük başarılar olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2008 22:16

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Sevilla'yı, ilk maçı gol yemeden kazandıkları takdirde eleyebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uslu, FB TV'de yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, iki kez UEFA Kupası şampiyonu olan rakiplerinin, tesadüfen bu kupayı kazanmadığını belirterek, “Şimdi de Şampiyonlar Ligi'ndeler. 4-5 çok önemli oyuncusu var, ama takımımızın oturmasından dolayı biz ümitliyiz. Bize karşı o kadar rahat oynayamayabilirler” dedi.

Sevilla'nın, kendilerine çıkabilecek en büyük rakiplerden biri olduğunu ifade eden Uslu, “İlk maçın içeride olması bizim için büyük avantaj. Kendi sahamızda, seyircimizle iyi bir baskı kurar, 1-0 veya 2-0, ama gol yemeden yenersek, orada eleme şansımız çok. Sezon başında bir oyuncuları öldü. O nedenle büyük bir travma yaşadılar ve düşüşe geçtiler, ama sonra yine çıkışa geçtiler. Afrika Kupası nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalacak oyuncuları var. Dolayısıyla çok ümitliyiz. Elersek de final oynarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'e de değinen Mahmut Uslu, ligi zor, sert, aşırı ve katı bir lig diye nitelerken, adaletli yönetimler olduğu zaman iyi takımların öne geçebildiğini kaydetti.

Son dönemlerde “Büyüklere kıyak var” söylemlerinin arttığını dile getiren Mahmut Uslu, “Bunların hiçbiri yok. Anadolu takımlarına gittiğimizde, Kadıköy'de aleyhimize çalınan düdükler çalınmıyor. Dünyanın her yerinde ev sahibinin bir avantajı vardır. Biz bunu Şükrü Saracoğlu'nda hiç yaşamadık. Geçen sene buna rağmen şampiyon olduk. Bu sene de inşallah taraftarlarımızın dualarıyla şampiyon olacağız. Türkiye liginde şampiyonluk, bizim için Avrupa kapılarını açar, Türkiye'nin önünü açar” diye görüş belirtti.

2008'DEN BEKLENTİLERİ

Mahmut Uslu, bir Fenerbahçeli olarak takımından gurur duyduğunu, 2008 yılı için de çok büyük beklentileri bulunduğunu söyledi.
Fenerbahçe'nin giderek büyüdüğünü, yeni dernekler açtıklarını anlatan Uslu, “Fenerbahçe'yi, Anadolu'nun en büyüğü olarak görüyorum. Fenerbahçe, Anadolu'nun atardamarı. Tabi bizim Trakya'da da derneklerimiz ve taraftarımız var. Son araştırmalar, Avrupa'daki Türkler arasında da Fenerbahçelilerin sayısının arttığını gösteriyor” dedi.

Uslu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu taraftar olduğu sürece, Avrupa'daki bütçelere ulaşabiliriz. Tüm gücümüz, taraftarımız. Biz onlara mesaj veriyoruz, onlar uyguluyor. Yani 100 bin taraftar kart... Başka kulüpler 3-4 binde kaldı, bizimki 106 bini aştı. 1 milyon taraftar kartı ve üye diyoruz. Bunları yaparsak, futbol takımı için giderimizi 200-250 milyon dolar yaparsak, diğerlerini yakalarız. Büyümeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içinde çok büyük başarılar elde edeceğiz. Kuruşuna kadar, Fenerbahçelilerin verdiği paralarla bu stadı yaptık. Her şeyi yapabileceğimize inanıyorum.”

TRANSFER KONUSU

Asbaşkan Mahmut Uslu, yabancı oyuncu transferiyle ilgili, kulüplere lisans çıkartma hakkının bile verilmediğini belirterek eleştiride bulunurken, “Biz dedik ki, en azından 10 lisans çıkartma hakkımız olsun, yine sahada 6 artı 1 olsun. Bunu artırma şansını vermediler. Bizim Appiah sakat, diğeri sakat. En azından başka oyuncular alabilirdik. Diğer kulüpler için de aynı şey geçerli. Avrupada başarılı olmak istiyorsanız, elinizde eşit değerde 22 oyuncunu olmalı, ama paranız olsa ve iyi oyuncular bulsanız da eşit değerde 22 oyuncunuz olamıyor. İnşallah bu tür sorunları önümüzdeki dönemlerde yaşamayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Takımın golcü oyuncusu Semih'in, profesyonel oyuncuları olduğunu ve başka bir takıma gitmek gibi bir düşüncesinin de bulunmadığını açıklayan Mahmut Uslu, “Biz zaten büyümeye yönelik bir kulübüz. Semih'in kulübümüzde oynaması, kendisi için de büyük şans. Semih, bundan 8 yıl önce Siirt maçında bile son 15 dakika oynamış, 9 yıllık bir futbolcumuzdur” şeklinde konuştu.

Geride bıraktıkları, kulübün 100. yılında, sosyal ve sportif anlamda çok onur verici başarılar yakaladıklarını da konuşmasında dile getiren Mahmut Uslu, “En kötü derecemizin ikincilik olması ve hemen her branşta şampiyon olmamız, kıvanç verici oldu. Türkiye'de 100. yılını kutlayan çok az kurum var. Bunu yaşayabilmek çok mutluluk verici bir durum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!