Uruguay 1 - 3 Kosta Rika

Güncelleme Tarihi:

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 21:52

Muslera'nın filesini koruduğu ve 2010'un yarı finalisti olan Uruguay, 2014 Brezilya'da sürpriz şansı bile verilmeyen Kosta Rika'ya 3-1 mağlup oldu. Kosta Rika'nın gollerini Campbell, Duarte ve Urena atarken Uruguay'ın tek sayısı penaltıdan Cavani'den geldi.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya sakatlığı bulunan Suarez'den yoksun olarak başlayan Uruguay ilk dakikalarda etkiliydi. 15'de duran topta golü de buldu ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 23'de yaşanan bir başka duran top organizasyonunda ise Uruguay istediğini aldı. Lugano'ya yapılan hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cavani ise net bir vuruşla takımını öne geçirdi. Golden sonra Kosta Rika daha derli toplu bir oyun sergilemesine rağmen ilk yarı bu skorla sona erdi.

İlk yarının son dakikalarında olumlu sinyaller veren Kosta Rika 2. yarı ile beraber adeta şova başladı. 54'de sağ kanattan gelen ortada Campbell topla penaltı noktası üzerinde buluştu ve düzgün bir vuruşla skora eşitliği getirdi. Üç dakika sonrasında ise yine bir duran top organizasyonunda arka direkte Duarte kafayı vurdu ve Kosta Rika'yı öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Uruguay şoku atlatıp rakip kaleye yüklenmek istese de direnci artan Kosta Rika buna izin vermedi. 84'de maçın yıldızlarından Campbell, Urena'ya harika bir ara pas çıkarttı. Bu oyuncu ise aynı kalitede tek vuruşla Muslera'yı bir kez daha avlayarak maçın skorunu belirledi: 3-1

Haberin Devamı

Stat: Castelao Fortaleza
Hakemler: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Almanya)
Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Walter Gargano (Dk. 60 Nicolas Lodeiro), Cristian Rodriguez (Dk. 76 Abel Hernandez), Diego Forlan (Dk.60 Alvaro Gonzalez), Cristhian Stuani, Maximiliano Pereira, Egidio Arevalo, Edinson Cavani, Martin Caceres
Kosta Rika: Keylor Navas, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Celso Borges, Oscar Duarte, Christian Bolanos (Dk. 89 Michael Barrantes), Joel Campbell, Bryan Ruiz (Dk. 83 Marcos Urena), Junior Diaz, Cristian Gamboa, Yeltsin Tejeda (Dk. 74 Jose Cubero)
Goller: Dk. 24 Edinson Cavani (penaltıdan) (Uruguay), Dk. 54 Joel Campbell, Dk. 57 Oscar Duarte, Dk. 83 Marcos Urena (Kosta Rika)
Sarı kartlar: Dk. 50 Diego Lugano, Dk. 56 Walter Gargano, Dk. 81 Martin Caceres (Uruguay)
Kırmızı kartlar: Dk. 90+4 Maximiliano Pereira (Uruguay)


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

-Maxi Pereira, maçın adamı Campbell'a attığı tekme sonrası kırmızı kart gördü.
-GOL... Kosta Rika şov... Campbell'ın pasında Urena, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve harika bir plaseyle golü buldu.
-
70'de Cavani'nin güzel kafa vuruşunu kaleci aynı güzellikte kornere çeldi.
-GOL... 57'de aynı senaryo... Yine duran top bu kez arka direkte Duarte kafayı vuruyor ve Kosta Rika'yı öne geçiriyor.
-GOL... 54'de sağdan gelen ortada topla müsait pozisyonda buluşan Campbell düzgün vuruşla Muslera'yı avladı. 1-1
-50'de sağ taraftan kullanılan serbet atışta arka direkte Duarte kafa vuruşunu yaptı Muslera mutlak golü önledi.
-2. yarıya Kosta Rikalı oyuncular başladı.
-Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geldi.
-26'da Campbell uzaklardan sert bir şut çıkardı. Top Muslera'nın koruduğu kalenin direğini yalayarak auta çıktı.
-GOL... 23'de kullanılan serbest atışta Lugano'ya yapılan harekete hakem penaltı çaldı. Topun başına geçen Cavani golü buldu....
-15'de sağdan gelen ortada top Godin'in önünde kaldı bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu ancak yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Gol geçerlilik kazanmadı.
-Maça Uruguaylı oyuncular başladı.


Campbell şutunu çekiyor Muslera ters ayakta yakalanıyor... Karşılaşmaya eşitliği getiren gol. (Foto: Reuters)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika


54. dakikadaki golüyle maça eşitliği getiren Campbell gol sevincini böyle yaşadı. (Foto:Reuters)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika



İlk yarıda yaşanan bu pozisyonda Muslera şanslıydı; top direğin yanından auta çıkmıştı. (Foto: Reuters)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika


Bu sezon Liverpool forması ile Premier Lig'de fırtına gibi esen Luarez sakatlığı sebebiyle maça yedek kulübesinde başladı. (Foto:AFP)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika



Penaltı golü sonrasında Cavani'nin sevinci... (Foto:Reuters)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika



Uruguay ceza sahası içinde yaşanan bu pozisyonda Lugano lehine faul çalındı. Kosta Rika ise Lugano'nun topa elle müdaha ettiğini iddia ederek penaltı itirazında bulundu. (Foto: AP)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika


Tribünleri dolduran Uruguaylı taraftarlar takımlarını coşkulu bir biçimde destekliyor. (Foto: AP)

Uruguay 1 - 3 Kosta Rika



KARŞILAŞMA ÖNCESİ...
Güney Amerika temsilcisi Uruguay, eleme grubunda 7 galibiyet almış, 4 kez eşitliği bozamamış ve 5 kez de mağlup olarak grubunu 5. sırada tamamlamıştı. 2010 Dünya Kupası'nın en iyi çıkış yapan takımlarından olan Uruguay bu performansını daha sonra Amerika Kupası'na da taşımıştı.

Haberin Devamı

Takımın en önemli kozları forvet hattındaki süper ikili Cavani ve Luis Suarez. Defansta Atletico Madrid'den Godin ve Juventus'tan Caceres ile orta sahadan Parmalı Gargano öne çıkan isimler. Ancak Türkiyeli futbolseverlerin gözleri tabii ki Uruguay'ın kalesindeki Galatasaraylı Fernando Muslera ile eski Fenerbahçeli Lugano'da olacak.

Kosta Rika Kuzey Amerika eleme grubundan Dünya Kupası'na gelmeye hak kazanan bir ekip. Ancak başarılı olmaları adeta mucizelere bağlı. Kalecileri Navas ise İspanya'da Levante forması ile harika bir sezon geçirdi. Ona çok iş düşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!