Urfa acılı olmazdı hani

Güncelleme Tarihi:

Urfa acılı olmazdı hani
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 12:15

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan Açıklama yaptı. Okutan, Trabzon Caddesi ve Sokağı, Trabzon’da da Şanlıurfa Caddesi ve Sokağı gibi isimlerle bu kupayı taçlandırmak istediklerini belirterek kupayı asıl kazananın Şanlıurfa olduğunu söyledi. - Sanliurfa.com sitesi haberi

Haberin Devamı

Hakeden kazandı. Kupa finali hakkında yapılan en kısa ve doğru yorum budur. Trabzonspor maç boyunca oyun olarak üstün götürdüğü maçta bir ara Alex’in büyüsüne kurban gidecek gibi gözüktüyse de arka arkaya bulduğu gollerle Fenerbahçe’nin özlemini başka bahara bıraktı.

Urfa çok güzel yer. Gitmeyenler için şiddetle tavsiye ederim. Görecek, yiyecek, içecek çok şey var. Çocukluktan beri hep karıştırırım, Adana Kebap mı acılı olandı yoksa Urfa mı diye. Dün itibarı ile bildiklerimi yine unuttum. Urfa’nın da acılısı oluyormuş.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz haftalarda alınan skorlarla coşan medyasının çıkarımları Urfa’nın çimlerine gömüldü, hem de çukuru ilk golde büyük hatası olan Bilica kazdı yine. Azizsilin, Aykut Hoca, disiplin, takımda arkadaşlık, Daum’un dehası filan kalmadı, bir baktılar kupa sayacı 27’den 28’e doğru gidiyor. E ne oldu iki günde? Futbol hayat gibi garip, adama sağ gösterip solu çakıveriyor.

Haberin Devamı

Maç öncesi ve hatta maç sırasında kağıt üzerindeki takımlarla ve kafada oynanan maçlarda Fenerbahçe hep %70 öndeydi. Fenerbahçe ile kupa arasında Trabzsonspor’dan çok kaleci Onur var diye düşünüyorduk, dün kurtarış yapmak zorunda bile kalmadı. Anlı şanlı Fenerbahçe maç boyunca ne top yapabildi, ne pres. Topla da topsuz da oyuna hakim olamadılar.

Adnan Polat’ın bu ‘kirli’ sezonunda, herkes kafasına göre bir senaryo uyduruyor. Daha önce buradan teoriler üretip üzerinde kendimce ben de atıp tutmuştum. Uludigi teorisi gelecek sezon decoder satışlarının patlama yapmasının Anadolu Futbolu’nun ayaklanmasına bağlıyordu. Bunun ilk ayağı tamam, şimdi sırada Bursa’nın şampiyonluğu var. Tüm sezon oynadığı veya oynamadığın futbolla, dünyanın en pahalı forvetsiz hattına sahip Fenerbahçe’nin her iki kulvarda da buralarda olmasını çok az insan bekliyordu zaten.

Şimdi başka teoriler de ortaya dökülüyor ve olaylar inadına komploların ekseninde gerçekleşiyor. Dün maçı beraber izlediğimiz arkadaşlar maçtan önce iddiaya girdiler mesela: Trabzonspor son maça eksik kadroyla çıkar mı çıkmaz mı diye. Bugün birisi aradı: Alanzinho ile Collman ülkelerine dönmüş Selçuk da sezonu kapatmış dedi. Bu doğru çıkarsa ve Hıncal’ın ters Ankaragücü teorisiyle birleşir de Fenerbahçe’ye şampiyonluk gelirse kim kime neyi anlatabilir. Al gülüm… Ver gülüm.

Haberin Devamı

Takım performansında bu kadar fark olursa, birgün koşan öteki gün yürürse, bir maçtan bir maça bu kadar düşüşler yükselişler gözlenirse futbol konuşmuyor işte insanlar. Dünkü maçın istediğiniz analizini yapın, Fener’in maç berabere giderken son 10 dakikada defansta nasıl üçe bir kaldığını açıklayamazsınız.

Türkiye Kupası finalinden benm aklımda iki soru var: Ä°ki baÅŸkanın ortasında oturması gerekenÂFederasyon BaÅŸkanı gerçekten Aziz Yıldırım’a küs olduÄŸu için mi Åžeref Tribününde saçma bir görüntü oluÅŸtu? TRT Spikeri gerçekten ‘Fenerbahçe’li taraftarlar staddan ayrılıyorlar, keÅŸke kalsalar, en azından kupayı görürlerdi’ dedi mi?

Küslerse saçma olmuş. Dediyse iyi demiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!