Ümit ve Emre

Güncelleme Tarihi:

Ümit ve Emre
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray için dün akşam kolay bir maçtı. Nedeni, rakip sahada iki farklı bir galibiyet kupa maçlarında büyük bir avantajdır. Bülent'in hatası ve aynı zamanda da yerin azizliği Adanaspor'a golü kazandırınca, iş ciddiye bindi. Futbol bu, bir gol daha yersin, sonra da oyunun sonuna kadar uğraşırsın. Ama olmadı. Hakem doğru bir karar verdi ve doğru bir düdük çaldı. Arif gole giderken ceza sahası üzerinde düşürüldü ve rakip 10 kişi kaldı. Bundan sonra da Galatasaray'ın sahaya yayılışı, rakibini kendi yarı sahasına pres edişi doğal oldu. Ve peşpeşe de goller geldi.

Dün akşamki Galatasaray'da ben iki oyuncuyu dikkatle izledim. Biri Ümit, diğeri Emre. Ümit önceleri stoper gibi oyuna başladı. Sonra ikinci yarıda orta sahanın sağında görev yaptı. Ve müthiş oynadı. Her kazanılan topta Ümit rakibin üzerindeydi. Galatasaray topu kaybettiği zaman da hemen Bülent'in yanında, daha sonra da orta sahadaki görevinde. Ben Ümit'i uzun zamandır böylesine dört dörtlük oynarken görmedim. Kendisini kutlarım. Galatasaray'da liglerin ikinci yarısında Ümit çok iş yapacak. Bundan eminim.

Gelelim Emre'ye... O da çok koştu. Çok kötü bir alışkanlığı vardı. Yere yatıp kolay kolay kalkmıyordu. Ben dün akşam ilk kez Galatasaray'ı sahadan izledim. Daha önceki hazırlık maçlarında televizyondan Emre'nin sedyeyle çıkışını gördüm. Yapma be Emre, sen daha çok gençsin. Öyle sedye ile falan çıkmayı bırak, sahada kalmaya bak. Dün akşam fevkalade güzel paslar verdin. Çok iyi mücadele ettin ve Galatasaray'ın orta sahasında sen de diğer genç arkadaşın Ümit gibi dört dörtlük görev yaptın.

Galatasaray düzgün yolda. Öncelikle takım liglerin ikinci yarısına hazır. Fizik güçleri hemen hemen hepsinin üst düzeye yakın. Yardımlaşmaları fevkalade. Dikkat ettim, B.Hakan golü atınca, tüm arkadaşları ondan daha çok sevindiler. Bir takımda bu dayanışma varsa, o takımın sahada alacağı kötü neticeler tesadüfi olur. Ama sonuçta başarı onlarındır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!