Uluslararası Karadeniz Barış Maratonu'nda, Sinop'a ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Karadeniz Barış Maratonunda, Sinopa ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 20:24

Türkiye ve Rusya'nın işbirliğiyle başlatılan Uluslararası Karadeniz Barış Süper Maratonu sürüyor. Dünya barışı için 16 Eylül'de İstanbul'dan başlatılan ve Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerde sürdürrülen maratonda, sporcular Sinop'a ulaştı.

Türkiye'nin yanısıra Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan'dan toplam 27 sporcunun katıldığı organizasyonda sporcular, Sinop'a ulaştı. Vali Zeki Şanal başkanlığında valilik önünde toplanan karşılama komitesi, sporcular için bir tören düzenledi.

Vali Şanal, sporcuları kentlerinde görmekten mutlu olduklarını belirterek, "Dünya barışına katkıda bulunuyorsunuz" dedi.

16 Eylül'de İstanbul'dan başlayan etkinlik kapsamında Sinop'a gelen sporcular, Zonguldak güzergahı üzerinden yeniden İstanbul'a ulaşacaklar. Maratonda daha önce de Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna, Rusya ve Gürcistan ülkelerindeki güzergahlar koşulmuştu.

Sporcular, geçtikleri ülkelerde vatandaşlarla dünya barışıyla ilgili bir anket yapıyorlar. Anket, maratonun tamamlanmasının ardından Birleşmiş Milletler'e gönderilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!