UFO’cu tekstilcinin ‘icat’ çıkaran Funika’sını oğulları yaşatacak

Güncelleme Tarihi:

UFO’cu tekstilcinin ‘icat’ çıkaran Funika’sını oğulları yaşatacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2009 00:00

Dünya dışı varlıklara inanması nedeniyle ‘UFO’cu işadamı olarak anılan Osman Nuri Sözkesen’in, ‘Funika icat çıkarır’ sloganlı şirketini oğulları yaşatacak. Sözkesen’in eşi ve şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlknur Sözkesen, Oğulları Kemal ve Civan ile eşinin bıraktığı maddi ve manevi bütün değerleri sürdürmeye kararlı olduklarını açıkladı.

DENİZLİ’de geçtiğimiz günlerde fabrikasındaki odasında tabancayla intihar eden Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen’in eşi İlknur Sözkesen, iki oğlu ve holdingin üst düzey yöneticileriyle birlikte “Funika’yı çocuklarımla yaşatacağız” dedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde büyük oğlu 24 yaşındaki Kemal, küçük oğlu 22 yaşındaki Civan Sözkesen, Finansman Müdürü Nuri Kumartaşlıoğlu, Genel Müdür Bülent Adıgüzel, Funibo Yöneticisi Celal Erkaya ve Konfeksiyon Dokuma Müdürü Ali Talebi’yle birlikte basın toplantısı düzenleyen İlknur Sözkesen, soruları kabul etmeyip, sadece açıklamalarda bulundu. Sözkesen, “Biricik eşim, çocuklarımın babası, inanıyoruz ki bizleri hiçbir zaman terk etmemiştir” dedi. Eşi ve 30 yıllık hayat arkadaşı Nuri Sözkesen’in peşinde koştuğu ideallerin başında ‘Funika icat çıkarır’ sloganı ve onu doğrulayan eylemleri olduğunu belirten İlknur Sözkesen, “Kuruluşundan beri yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak şirketlerimizin yapılandırılması ve faaliyetlerimizin sürdürülmesi konusunda eşim Nuri Sözkesen ile birlikte çalıştım” dedi.

Mutluluk üretmeye devam

Funika’nın 1985 yılından bu yana Denizli’de tekstil sektöründe önemli yeniliklere imza atmış bir kurum olduğunu belirten İlknur Sözkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nuri Sözkesen’in Funika markası ‘Mutluluk üretiyoruz’ sloganını rehber edindi. Funika şimdiye kadar çok sayıda ar-ge çalışmasına bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdı. Enerji, gıda, sağlık gibi farklı sektörlerde de buluşlar yapıp uygulanmasına olanak sağladı.”

Sözkesen’in intiharı

GÖK cisimlerine ve uzay bilimlerine ilgisi nedeniyle ‘Ufocu işadamı’ olarak bilinen Funika Holding’in sahibi 53 yaşındaki Osman Nuri Sözkesen, 7 Ekim çarşamba günü, Gümüşler Mahallesi’ndeki fabrika odasında başına sıktığı kurşunla intihar etti. Son üç yıldır ekonomik sorunlar yaşayan, otomotivdeki yatırımlarını kapatmak zorunda kalan, son ekonomik krizle durumu zorlaşan ve Funika Tekstil’deki üretimini altı ay önce durduran 3 çocuk babası Osman Nuri Sözkesen, sabah saatlerinde geldiği fabrikada korumasının silahını alıp kendisini odasına kilitledi. Mesai arkadaşlarınca ikna edilemeyen işadamı, başına dayadığı tabancanın tetiğini çekerek hayatına son verdi. Sözkesen, ardında ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten bir not ve 8 sayfalık borç-alacak listesi de bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!