UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin

Güncelleme Tarihi:

UEFAnın yeni başkanı Aleksander Ceferin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 12:10

12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde yapılan başkanlık seçimini 42 oyla Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin kazandı.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Grand Resort Lagonissi Otel’de gerçekleştirilen 12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde 42 oy alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, UEFA'nın yeni başkanı oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de başkanlık yarışında Aleksander Ceferin'i destekliyordu. Ceferin önümüzdeki 2,5 yıl boyunca UEFA’ya liderlik edecek.

UEFAnın yeni başkanı Aleksander Ceferin
TÜRKİYE'NİN İSTEDİĞİ OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu, Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin ile Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag'ın yarıştığı seçimde Ceferin'i destekliyordu.

ALEKSANDER CEFERIN KİMDİR?
1967 yılında doğan ve Ljubljana Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Aleksander Ceferin, ailesinin hukuk firmasında çalışmaya başladı. Daha sonra babasından görevi devralarak şirket müdürü oldu. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Ceferin, 2011 yılında Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı seçildi. Ceferin, 2015 yılındaki federasyon seçimlerinde ikinci kez dört yıllığına Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!