UEFA'da rakipler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

UEFAda rakipler belli oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2002 13:25

UEFA Kupası 2. tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Fenerbahçe, Yunanistan'ın Panathinaikos, Beşiktaş, ilk turda Ankaragücü'nü eleyen İspanya'nın Alaves takımıyla, Denizlispor da Çek Cumhuriyeti'den Sparta Prag ile eşleşti. İlk maçlar 31 Ekim'de rövanş karşılaşmaları ise 14 Kasım'da oynanacak.

Haberin Devamı

 KANARYA'YA KOMŞU

UEFA Kupası ilk tur maçında İsveç'in AIK Solna takımını 3-3 ve 3-1'lik skorlarla kupanın dışına iten Fenerbahçe, 2. turda Yunanaistan'ın Panathinaikos takımıyla eşleşti. İlk turda Litex'i deplasmanda 1-0, kendi evinde de 2-1'lik skorlarla eleyen Panathinaokos, Yunanistan Ligi'nin 13. sırasında yer alıyor. Sarı lacivertliler, Yunan temsilcisi ile ilk maçı 31 Ekim'da İstanbul'da rövanş karşılaşmasını ise 14 Kasım'da Yunanaistan'da oynayacak.

OLCAY: BÄ°Z DAHA Ä°YÄ°YÄ°Z

VLAOVİÇ'E DİKKAT
Panathinaikos, lider Olympiakos'un 7 puan gerisinde, 3 puanla 13. sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekip, kendi liginde yaptığı 4 maçta, 1 galibiyet, 3 yenilgi alırken, 2 gol atıp, 6 gol yedi.

Yaş ortalaması 26.6 olan Panathinaikos'un kadrosunda, 8 ayrı ülkeden, toplam 11 yabancı futbolcu yer alıyor. Yunan takımının kadrosunda, Hırvatistan, Polonya ve Danimarka'dan 2'şer, Portekiz, Romanya, Gana, Kıbrıs Rum Kesimi ve Finlandiya'dan 1'er futbolcu bulunuyor. Takımın en genç oyuncusu orta sahada görev yapan 19 yaşındaki Ganalı futbolcu Derek Boateng olurken, en yaşlı oyuncu ise forvetteki 38 yaşındaki Polonyalı Krzysztof Warzycha.

Yunan takımın en etkili oyuncuları, forvette görev yapan 30 yaşındaki Hırvat Goran Vlaoviç ve Polonya Milli Takımı'nın Nijerya asıllı golcü futbolcusu 24 yaşındaki Emmanuel Olisadebe olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay, UEFA Kupası 2. tur kuralarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Panathinaikos'dan daha iyi bir takım olduklarını belirterek, ''Yunan takımı, diÄŸer rakiplere göre orta seviyede bir takım. Turu geçeceÄŸimize inanıyorum'' dedi.Â

Ä°lk maçın Ä°stanbul'da Fenerbahçe Şükrü SaraçoÄŸlu Stadı'nda oynanmasının önemli olmadığını kaydeden Olcay, ''Bizim için ilk maçın nerede oynanacağı önemli deÄŸildi. Ancak Ä°stanbul'da iÅŸi bitirip, Yunanistan'a rahat gitmemiz lazım. Ä°lk maçta turu geçecek sonucu alacağız'' diye konuÅŸtu.Â

Vedat Olcay, rakibin Yunan takımı olması nedeniyle konunun siyasi yöne çekilmemesi gerektiÄŸini ifade ederek, ''Yunanistan ile son dönemde sıcak iliÅŸkilerimiz var. Bizim veteranlarımız gitti, orada maç yaptı. UEFA Kupası'nda yapacağımız 2 maçta Türk-Yunan dostluÄŸunun ön planda olmasını istiyoruz'' dedi.Â

Haberin Devamı

KARTAL'A Ä°SPANYOL BOÄžASI

Beşiktaş, UEFA Kupası 2. turunda İspanya'nın Alaves takımı ile eşleşti. İlk turda 2-2'nin rövanşında Sarajevo'yu 5-0'la kupanın dışına iten Beşiktaş, her iki maçta da Ankaragücü'nü yenip, eleyen  İspanyol temsilcisi Alaves'le karşılaşacak. Zorlu 2. tur mücadelesinde ilk maç 31 Ekim'de İspanya'da, rövanşı ise 14 Kasım'da İstanbul'da oynanacak.

FÄ°NAL OYNADILAR
İspanyol ekibi, şu anda kendi liginde 4 puanla 15. sırada yer alıyor. Alaves, yaptığı 5 maçta, 1 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi alırken, 6 gol attı, 10 gol yedi.

28 yaş ortalamasına sahip Alaves, kadrosunda 7 ayrı ülkeden toplam 9'u yabancı toplam 24 futbolcu bulunduruyor. Romanya ve Arjantin'den 2'şer, Fransa, Norveç, Hollanda, Uruguay ve Brezilya'dan 1'er futbolcuİspanyol ekibinin kadrosunda yer alıyor.

Takımda en genç oyuncu 22 yaşındaki İspanyol kaleci Ruben, en yaşlı futbolcu ise 34 yaşındaki defans oyuncusu yine İspanyol Karmona.

2000-2001 sezonundaki mücadelenin ilk ayağında yine bir Türk takımı Gaziantepspor'u eleyen Alaves, o yıl kupada final oynamış ve maçı 5-4 kaybederek kupaya uzanamamıştı.



BEŞİKTAŞ KURADAN MEMNUN

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, iyi bir kura çektiklerini ve ilk turda Ankaragücü'nü saf dışı bırakan İspanyol takımını eleyerek, 3. tura yükseleceklerini söyledi.
Kura çekimini değerlendiren Düren, ''Alaves'in eski başarılı çizgisinde olmadığı kesin. Bizim de son hatalarda yükselen bir form grafiğimiz var. Maça kadar olan süreyi de çok iyi kullanıp, 2. maçtaki saha avantajımızı değerlendirerek, turu geçeceğimize inanıyoruz'' dedi.

HOROZ'A ÇEK TEMSİLCİSİ

Fransız Lorient'i kupanın dışına iterek tur atlayan bir diğer temsilcimiz Denizlispor da  UEFA Kupası 2. turunda Sparta Prag ile eşleşti. İlk maç 31 Ekim'de Çek Cumhuriyeti'nde, rövanşı ise 14 Kasım'da Denizli'de oynanacak.

S.PRAG LÄ°DER
Sparta Prag, kupanın ilk turunda Bosna-Hersek temsilcisi Sroki Brijeg'i her iki maçta da yenerek (3-0 ve 1-0) eledi. Çek ekibi, kendi liginde şu anda 21 puanla lider durumda bulunuyor. 9 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Sparta Prag, 15 gol atıp, 3 golü de filelerinde gördü. Yaş ortalaması 25 olan Sparta Prag'ın kadrosunda 3 Slovak, 1 Kamerunlu ve 1 de Hırvat futbolcu yer alıyor.
ÇALIMBAY: KORKMUYORUZ

Haberin Devamı

Denizlispor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, rakiplerinden korkmadıklarını ve Türkiye'yi eniyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını söyledi. Denizlispor'un bulunduğu torbada, güçlü rakipleri olduğunu ve Sparta Prag'ın da bu takımlardan biri olduğunu söyleyen Çalımbay, "Güçlü bir ekip ama korkmuyoruz. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek bu turu geçmeye çalışacağız" dedi.


EÅŸleÅŸmeler şöyle:Â
 
    Fenerbahçe
(Türkiye)-Panathinaikos (Yunanistan)Â
    Deportivo Alaves (Ä°spanya)-BeÅŸiktaÅŸ (Türkiye)Â
    Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)-Denizlispor (Türkiye)Â
    Malaga (Ä°spanya)-Amica Wronki (Polonya)Â
    SS Lazio (Ä°talya)-Crvena Zvezda (Yugoslavya)Â
    İpswich Town (İskoçya)-Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti)
    Ferençvaros (Macaristan)-VFB Stuttgart (Almanya)Â
    Anorthosis (Kıbrıs Rum Kesimi)-Boavista (Portekiz)Â
    Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Fulham (Ä°ngiltere)Â
    Parma AC (Ä°talya)-Wisla Krakow (Polonya)Â
    RSC Anderlecht (Belçika)-Midtjylland (Danimarka)Â
    Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)-Partizan (Yugoslavya)Â
    Apoel Nicosia (Kıbrıs Rum Kesimi)-Hertha Berlin (Almanya)Â
    Legia VarÅŸova (Polonya)-Schalke 04 (Almanya)Â
    Sturm Graz (Avusturya)-Levski Sofya (Bulgaristan)Â
    PAOK Selanik (Yunanistan)-Grasshoppers (Ä°sviçre)Â
    Djurgardens IF (Ä°sveç)-Bordeaux (Fransa)Â
    Viktoria Zizkov (Çek Cumhuriyeti)-Real Betis (Ä°spanya)Â
    Leeds United (Ä°ngiltere)-Hapoel Tel Aviv (Ä°srail)Â
    Austria Wien (Avusturya)-Porto (Portekiz)Â
    National BükreÅŸ (Romanya)-Paris Saint-Germain (Fransa)Â
    Celtic (Ä°skoçya)-Blackburn Rovers (Ä°ngiltere)Â
    SBV Vitesse (Hollanda)-Werder Bremen (Almanya)Â
    Celta de Vigo (Ä°spanya)-Viking (Norveç)Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!