UEFA'da hüsran

Güncelleme Tarihi:

UEFAda hüsran
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 10:30

Beşiktaş dün gece İnönü Stadı'nda ikinci Mölmö şokunu yaşadı. Galatasaray'da zayıf rakibi Norveç'in Tromso takımına 1-0 yenildi.

BEŞİKTAŞ için Malmö maçı, 15 yıllık bir hesabın kapanması demekti. Siyah beyazlılar, 1991-92 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda kendisini eleyen İsveç temsilcisini bu kez UEFA Kupası’nda karşısında buldu. Kartal, rövanşı almaya kararlıydı. Rakip, 15 yıl öncesine göre daha zayıftı ve maç İnönü Stadı’ndaydı... Ancak, evdeki hesap çarşıya uymadı. Tel tel döküldüğü maçta Alves’in kafayla attığı gol Beşiktaş’ı yıkarken, tur şansını da zora sokuyordu: 0-1.

Süper Lig’in en geniş kadrosuna sahip takımı Beşiktaş, maçın sonucuna doğrudan tesir edecek oyuncularının sakatlığı yüzünden sahada alışılmışın dışında bir kadro ile çıkarken, forvet oyuncusu Pancu’nun stoper mevkiinde oynaması yadırgandı. Okan’ın cezalı, Ailton ve Sergen’in sakatlığı yüzünden forma giyemediği maçta, Tümer’in dışında pozisyona girecek oyuncunun eksikliğini hissetti Kara Kartal...

Pancu’dan stoper olursa

Pancu
’nun ‘stoperliği’nin yanı sıra, Ahmet Dursun’un ‘forvetliği’ de tartışıldı dün akşam... Brezilyalı top ustası Kleberson beklentilere yanıt veremezken, oyuna sonradan giren İbrahim Akın, Veysel ve Youla da çare olamadı siyah beyazlı takıma. Maçın pozisyonlarına gelince... 3. dakikada Ahmed Hassan, 30’da Ali Tandoğan’ın şutları ile ayağa kalktı siyah beyazlı tribünler. Ancak, ikisi de sonuç getirmedi. 42. dakikada Ahmet Dursun karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı günün başarılı ismi Asper’e nişanlayınca, devre golsüz sona erdi. İkinci yarıda da değişen bir şey yoktu Beşiktaş cephesinde. Beşiktaş’tan gol ve galibiyet bekleyen taraftarların ümitleri her geçen dakika tükenirken, golü 71. dakikaya kadar hücumu hiç düşünmeyen Malmö buldu.

Alves affetmedi

İsveç temsilcisinin soldan kazandığı korner atışını Elanga kullandı. Cordoba yerini kaybederken, siyah beyazlı defans oyuncuların da basiretleri bağlandı adeta. Malmö’nün en tehlikeli oyuncusu Afonso Alves bir kule gibi yükseldi ve kafayla topu Beşiktaş ağlarına bıraktı. Bu gol, tribünlerde soğuk duş etkisi yarattı. Kalan dakikalarda Beşiktaş’ın baskısı sonucu değiştirmeyince Malmö, 29 Eylül’de sahasında oynayacağı rövanş maçına avantajlı döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!