UEFA bereketi

Güncelleme Tarihi:

UEFA bereketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Maçın naklen yayınına TRT ve Eurosport talip

Antalyaspor, 14 Eylül'de Werder Bremen ile oynayacağı UEFA Kupası birinci tur maçından 500 bin dolar yayın ve reklam geliri bekliyor. Yayın ve reklam pazarlamasını Saran firması üstlendi.

KASA DOLACAK

Antalyaspor'un 14 Eylül Perşembe günü sahasında Werder Bremen ile oynayacağı UEFA Kupası birinci tur ilk maçı, kulübün kasasına dolar akıtacak. Kırmızı beyazlılar, bu maçtan reklam ve yayın hakkı olarak yaklaşık 500 bin dolar civarında gelir sağlamayı hedefliyor. Reklam ve yayın hakkının pazarlanması için merkezi İstanbul'da bulunan Saran firmasına yetki verildi.

YAYIN PAZARLIĞI

Saran firması, Antalyaspor-Werder Bremen maçının naklen yayını için TRT ile pazarlık halinde. Maçın Avrupa'daki yayını için de Eurosport'un talip olduğu öğrenildi. Antalyaspor'un UEFA Kupası birinci turundaki rakibinin Alman takımı olması Atatürk Stadı'ndaki pano reklamlarına ilgiyi de arttırdı. Pano reklamı koymak için çok sayıda Türk ve Alman firmanın başvuruda bulunduğu öğrenildi.

UEFA'YA YÜZDE 10

Antalyaspor Başkan Vekili Halim Horasan, karşılaşmanın aynı anda Türkiye ve Avrupa'da yayınlanması halinde hedefledikleri gibi 500 bin dolar civarında gelir sağlayabileceklerini söyledi. Horasan, ‘‘TRT ile yapılan pazarlığın sonucu bugün belli olacak. UEFA Kupası'nda yayın ve reklamı evsahibi kulüpler pazarlıyor. Gelirimizin yüzde 10'unu statü gereğince UEFA'ya vereceğiz’’ dedi.

OTELLERE AFİŞ

Bu karşılaşmaya Antalya'daki Alman turistleri de çekmek için tatil köyleri ve otellere afiş asarak duyuru yapacaklarını da ifade eden Horasan, sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Sadece Almanya'dan 1000 kişinin gelmesi bekleniyor. Yaklaşık 50 milyar lira civarında da seyirci hasılatı bekliyoruz. Hedeflediğimiz ölçüde gelir elde edersek kulübümüz mali bakımdan büyük ölçüde rahatlayacak.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!