Üçünü de solladı

Güncelleme Tarihi:

Üçünü de solladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:00

Futbolculuk kariyerleri çok parlak olan Arthur Zico, Erik Gerets ve Jean Tigana, Ersun Yanal’ın Vestel Manisa’sından fark yedi. Fenerbahçe 4, Beşiktaş 6, Galatasaray da 9 puan farkla liderin peşinden geliyor.

ARTHUR Zico, Jean Tigana, Erik Gerets... Bu üç futbol adamının bir çok ortak özellikleri var... Üçü de çok yüksek ücretlerle Türkiye’de çalışıyor. Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen takımlarının başındalar... Üçünün de elinde önemli kadrolar var... Ayrıca geçmişlerine bakılacak olursa Gerets’in 3, Zico ve Tigana’nın 2 kez Dünya Kupası finallerinde forma giydiğini görüyoruz... Ama iş gelip bir yerde tıkanıyor... Bu kadar ünlü ismin bulunduğu yerde Ersun Yanal’ın Vestel Manisa’sı ortalığı silip süpürüyor...

Sadece 4 gol yedi

Beşiktaş’ı mağlup eden, Galatasaray ve Trabzonspor’la da berabere kalan Vestel Manisa, hiç yenilmeden ilk 8 haftayı lider olarak kapatırken, 17 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gördü. Ersun Yanal’ın öğrencileri 8 maçta 4 gol yerken, Gerets’li Galatasaray cumartesi günü Konyaspor’dan 3 golü birden kalesinde gördü. Milyonlarca dolarlık transferle 100. yılda mutlak şampiyonluk hesapları yapan Zico’lu Fenerbahçe ise ligin mütevazı takımlarından Sakaryaspor ve Bursaspor’a yenilirken, Sivasspor’la da berabere kaldı.

Yeni Fırtına

Fransız Tigana yönetimindeki Beşiktaş da bu haftanın hayal kırıklığı ekiplerinden biriydi. Ligin en çok gol yiyen takımı Kayseri Erciyesspor karşısında erken gelen golle öne geçen siyah-beyazlı takım son saniyede Lazarov’u durduramayınca çok değerli iki puanı kaybetti. Vestel Manisa 8 hafta sonunda Fenerbahçe’den 4, Beşiktaş’tan 7, Galatasaray’dan da 9 puan öne geçerek zirve yarışında iddialı olduğunu kanıtladı.

Daha önceki yıllarda Eskişehirspor, Samsunspor, Kocaelispor, G.Antepspor gibi takımların yapamadığı bir tek Trabzonspor’un başarabildiği şampiyonluk hedefi için emin adımlarla ilerleyen Vestel Manisa’nın en çok merak edilen maçlarından biri de 11. haftada Manisa’da oynayacağı F.Bahçe karşılaşması...

Hepsi yıldızdı

Adı F.Bahçe teknik direktörlüğü için geçen Ersun Yanal’ın bu maçı da kazanması halinde şampiyonluk için büyük avantaj sağlayacağı kesin... 1982, 86 ve 90’da Belçika Milli Takımı’nın sağ kanadında görev yapan, Milan, PSV, Standart Liege gibi takımlarda oynayan Gerets eleştiriliyor. Bordeaux ve Fransız Milli Takımı’nın ünlü oyuncusu, Platini ve Giresse’in takım arkadaşı 1982 ve 86 Dünya Kupası’nın yıldızı Tigana da Beşiktaş’ın kötü oyunu nedeniyle yerden yere vuruluyor... Brezilya’nın Beyaz Pele’si de aynı tabloyla karşı karşıya... Bakalım futbolculuk kariyeri meslektaşları kadar parlak olmayan Yanal, çok zor bir işi gerçekleştirip bu başarısını lig sonuna kadar sürdürebilecek mi?

KiMLERi ALDILAR

YANAL’LI V. MANİSASPOR

Ersan Gülüm(North Coburg)

Burak Özsaaç(Denizlispor)

Metin Akan(İnegölspor)

Şener Aşkaroğlu(Ç.Rizespor)

Fevzi Tuncay(Malatyaspor)

Sinan Özkan(Türk Telekom)

Güven Varol(Denizlispor)

Stephane Borbiconi(Fransa)

ZİCO’LU FENERBAHÇE

Tümer Metin(Beşiktaş)

Uğur Boral(G.Birliği)

Lugano (Sao Paulo)

Mateja Kezman(A.Madrid)

Deivid de Souza(S.Lizbon)

Edu (Sao Paulo)

TİGANA’LI BEŞİKTAŞ

Vedran Runje(S.Liege)

Mert Nobre(Beşiktaş)

Matias Delgado(Basel)

Baki Mercimek(G.Birliği)

Burak Yılmaz(Antalya)

Fahri Tatan(Ç.Rize)

Serdar Kurtuluş (Bursaspor)

Ricardinho (Corinthians)

GERETS’Lİ GALATASARAY

Tolga Seyhan (Shakhtar)

Okan Buruk (Beşiktaş)

Adrian Carrusca (Estudiantes)

Junichi Inamoto (WBA)

Mehmet Topal (Dardanelspor)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!