Üç aileden yarım milyar lira bağış

Güncelleme Tarihi:

Üç aileden yarım milyar lira bağış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:42

CAPITAL dergisinin büyük grup ve şirketlerin temsilcisi iş insanlarının son bir yılda yaptıkları bağış tutarına göre belirlediği ‘Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı’ araştırmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ‘Türkiye’nin En Gönlü Zengin’ kişisi oldu.

Haberin Devamı

Hem Vehbi Koç Vakfı, hem de grup şirketlerinin kurumsal sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla 2013’te 240 milyon TL’nin üzerinde bağış yapan Mustafa Koç, listede birinci sırada yer aldı. 2013’te 136 milyon TL bağış yapan Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ise ‘Gönlü Zenginler’ listesinde ikinci oldu.
3’üncü sırada ise, Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin, yer aldı. Özyeğin 2013 yılında toplam 116 milyon TL bağış yaptı. Üç ailenin toplam bağışı 492 milyon lira oldu. Gönlü Zenginler listesine girenlere sertifikalarının verildiği ödül töreninde Özyeğin, iş hayatı boyunca Vehbi Koç, Sakıp Sabancı ve İhsan Doğramacı’dan çok şey öğrendiğini belirterek, “Evet birçok şey öğrendim ama bana göre en önemlisi, ‘hayır yaparken değer katmak’ işte bu işin sırrı burada; değer katmakta” diye konuştu.

ÖLÇÜLÜ MİRAS

Haberin Devamı

ABD’de hayırseverlik konusunun büyük şirketlerin kültürünün bir parçası haline geldiğini belirten Özyeğin “Örneğin ABD’nin önemli kuruluşlarından JP Morgan ve Rockefeller Grubu’nun kurucularının hayat hikayeleri bana örnek oldu. Her ikisi de tüm servetlerini çocuklarına bırakmamış. Tüm serveti çocuklara bırakmamak lazım. Çocuklara ölçülü bir servet bırakmak daha iyi. Rockefeller servetinin büyük kısmıyla ABD’nin az gelişmiş güney bölgelerinde okullar yaptırmış. Ben de Türkiye’nin doğu ve güney doğusunda bir çok kız öğrenci yurdu ve eğitimi kurumu yaptırdım. O nedenle çözüm sürecine 12 yıl önce başladım diyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin ‘Gönlü en zengin 15 kişisi’

Mustafa Koç Koç Holding
Ferit F. Şahenk Doğuş Holding
Hüsnü M. Özyeğin Fiba Holding
Ali Doğramacı Bilkent Holding
Mehmet Ali Aydınlar Acıbadem Sağlık Grubu
Tuncay Özilhan Anadolu Grubu
İpek Ilıcak Kayaalp Rönesans Holding
M. Sinan Tara Enka
Avni Çelik Sinpaş Holding
Ahmet Eren Eren Holding
Ahmet Kocabıyık Borusan Holding
Öner Hekim Hekim Holding
Hacı Boydak Boydak Holding
Erden Timur Nef
Gökyiğit-Berker-Akçağlılar Tekfen Holding

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!