"Tutuklanmaktan korkmuyorum"

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanmaktan korkmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 17:51

Bernie Ecclestone, gelecek ay Hockenheim’de düzenlenecek Almanya GP’sine, karıştığı rüşvet skandalı sebebiyle tutuklanma ihtimalini riske etmemek için gitmeyeceği yönündeki iddiaları reddetti.

Haberin Devamı

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, Almanya GP’sine olası bir tutuklanma ihtimaline karşı katılmayabileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

turkiyef1.com'un haberine göre; Geçtiğimiz hafta Alman Bild gazetesi, 81 yaşındaki Ecclestone’un karıştığı rüşvet skandalı sonrası Almanya Grand Prix'ine gitmeyebileceğini yazdı. Uzun süredir F1 gündemini meşgul eden rüşvet skandalında rüşvet aldığını itiraf eden Bayern LB bankasının eski baş risk yönetim müdürü Gerhard Gribkowsky geçtiğimiz hafta 8.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kendisine yöneltilen iddiaları yalanlayan F1 patronu Alman Focus dergisine verdiği demeçte: ‘Tek yaptığım hata, ona kişisel olarak 10 milyon pound ödemek oldu. Bunun sebebi de Gribkowsky’nin beni İngiltere’deki vergi hesaplarımda sorun çıkarmakla tehdit etmesiydi. Ancak neden Almanya’ya gitmeyeyim? Tabii ki Hockenheim’a gideceğim’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Ecclestone:’ Zaman bize gelecek adımların ne olacağını gösterecek. Savcılığın ne karar vereceği hakkında bir fikrim yok. Şu an için işime bakıyorum’ ifadelerini kullandı.

Almanya’nın en büyük yolsuzluk olaylarından biri olarak gösterilen rüşvet skandalında Gribkowsky’nin cezaya çarptırılmasının ardından gözler, Munih savcılığı tarafından ‘olayın arkasındaki kişi olarak’ tasvir edilen Formula 1 patronu Bernie Ecclestone’a çevrilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!