TÜRSAB'da başkanlık yarışı kızıştı

Güncelleme Tarihi:

TÜRSABda başkanlık yarışı kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 01:51

TÜRSAB'da bu hafta sonunda yapılacak genel kurul öncesi başkanlık yarışı kızıştı. TÜRSAB'da şimdiki başkan Başaran Ulusoy dahil 8 başkan adayı ortaya çıktı. Çekişmenin Ulusoy ve Bahattin Yücel arasında geçmesi bekleniyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) 10-11 Kasım tarihlerinde Ankara'da yapılacak 15'inci Olağan Genel Kurulu öncesinde başkanlık yarışı kızıştı. TÜRSAB'ın bazı başkan adayları, önceki akşam Çırağan Oteli'nde biraraya geldi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Platformu tarafından düzenlenen toplantıya, başkan adayları Ateş Nesin, Birol Türemiş, Cem Polatoğlu, Deniz Emin Tüfekçioğlu, İhsan Mahmutoğulları ve Sibel Eronç katıldı. Halen TÜRSAB başkanlığını sürdüren Başaran Ulusoy ve eski eski turizm bakanı Bahattin Yücel, başkan adayı olmalarına rağmen toplantıya katılmadı.

Ulusoy ve Yücel dışındaki başkan adayları, toplantıya katılan TÜRSAB üyelerine, seçilmeleri halinde yapacakları faaliyetleri anlattı, ayrıca, turizm sektörünün içinde bulunduğu durumu da değerlendirdi.

1983-87, 1989-91 yılları arasında TÜRSAB başkanlığı yapan Turizm eski bakanlarından Bahattin Yücel, önümüzdeki dönemde başkan seçilmesi halinde ilk olarak TÜRSAB Yönetim Kurulu'na etik taahhütname imzalatacağını açıkladı. TÜRSAB üyelerinin uyması gereken etik ilkeleri sıralayan bu taahhütnamenin çok önemli olduğunu belirten Yücel, bu ilkeleri şöyle sıraladı: ‘‘TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri görevde bulundukları iki yıl boyunca kamu ile hiçbir iş yapmasın. Hükümetçe çıkarılacak desteklerden yararlanmasınlar. Yönetimdeyken hac ve umre turu düzenlemesinler. TÜRSAB'ın ilişkide oldukları bankalardan kredi kullanmasın ve aynı bankalarla iş yapmasınlar. Yakınlarına TÜRSAB ve vakıfta iş vermesinler.’’

TÜRSAB'ın şu andaki Başkanı ve yeni dönemde de başkan adayı olan Başaran Ulusoy da, devletin küçülmesi gerektiğine dikkat çekerek, ‘‘Kültür, Turizm, Çevre Bakanlığı tek bakanlık olsun, hem devlete 400 milyon dolar tasarruf sağlayalım, hem de devleti küçültelim’’ önerisini yaptı. Son dört yılda devletin giderek büyüdüğünü özel sektörün ise küçüldüğünü belirten Ulusoy, turizm sektörünün Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi.

Sektörün 1 milyon 300 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayarak 38 sektöre girdi sağladığını belirten Başaran Ulusoy, Türkiye'nin dünyada yaşanan krizlerden en az yara alan ülke olmak için çalışması gerektiğini vurguladı. Ulusoy, Türkiye'yi beş tane tur operatörüne teslim etmeyeceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!