Turnuva takımı değiliz

Güncelleme Tarihi:

Turnuva takımı değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:26

“Kazandığımız maçı çok büyütmemeli ve kaybettiğimizde de demoralize olmamalıyız. Sonuçlardan çok etkileniyoruz. Ülke olarak en büyük sorunumuz turnuva takımı olmamak. Bunu başamalıyız.”

Haberin Devamı

A Milli Erkek Basketbol Takımı aday kadrosunda yer alan Ömer Onan, Kerem Gönlüm ve Hidayet Türkoğlu gibi tecrübeli oyuncularla birlikte genç oyunculara ağabeylik yaptıklarını söyledi. Ömer, kadroda çok yetenekli ve genç oyuncuların bulunduğunu vurgulayarak, “Biz onlara ağabeylik yapıyoruz” dedi.
Genç oyuncuların formlarının zirvesinde olduğunu belirten tecrübeli basketbolcu, “Kariyerlerinin çıkış dönemindeler. Artık onların vereceği performans, ortaya koyacakları mücadele bizim turnuvadaki yerimizi belirleyecek” şeklinde konuştu.

‘HERKES ÜST DÜZEY KATKI VERMELİ’

MİLLİ oyuncu, takım olarak en büyük sorunlarının turnuva ekibi olamamak olduğunu dile getirdi. Turnuva takımı olmayı başarmaları gerektiğini hatırlatan Ömer Onan, şunları söyledi: “Kazandığımız maçı çok büyütmemeli ve kaybettiğimizde de demoralize olmamalıyız. Sonuçlardan çok etkileniyoruz. Turnuva çok uzun sürüyor. İyi başlamak önemli ama turnuva boyunca iyi götürmek daha önemli. Kilit maçlar var. Hedef karşılaşmaları olacak. Avrupa Şampiyonası’na gelen her takım çok iyi. İki veya üç iyi oyuncuyla Avrupa’da başarı yapamazsınız. Böyle bir sistemde üst üste çok sayıda maçlar oynayacağız. Herkesin üst düzey katkı vermesi lazım.”

Haberin Devamı

‘FARKLI BİR SİSTEM BULMALIYIZ’

ÖMER Onan, özellikle genç oyuncuların kulüplerinde fazla süre bulamaması ile ilgili farklı bir öneride bulundu. Yeni sistemde Avrupa’da yabancı sayısının her sezon arttığına dikkati çeken milli oyuncu, şöyle konuştu:
“Gençler oynama şansı bulamıyor. Basketbol camiası olarak farklı bir sistem bulmamız lazım. Bu çocukları oynatacak bir sistem olmalı. Avrupa’da büyük takımların çoğundan oyuncu çıkmıyor. Balkan ülkelerinin kurduğu Adriyatik Ligi tamamen Avrupa’nın altyapısı gibi olmuş. Genç oyuncular yabancının az olduğu sistemde süre alabiliyorlar. Oradan da isteyen İspanya’ya veya İtalya’ya transfer olabiliyor. Bizim de bir sistem bulmamız lazım. PAF ligi gibi çocukların süre alacağı bir sistem olabilir. Orada hatasını yapacak, doğrusunu öğrenecek ve kendini geliştirecek.”

Haberin Devamı

Tanjevic beni de almamıştı

G.SARAYLI Cenk Akyol’un kadroya alınmaması ile ilgili Ömer, “Tercih edilmeyen arkadaşlar oldu. Çok uzun süre oynayıp da gelmeyenler var. Bunlar tartışılabilir ama hocanın kararıdır. Karar merci antrenördür. En iyi zamanımda beni de iki Avrupa Şampiyonası’na götürmedi. Kadroyu her zaman antrenör belirler” diye konuştu.
‘Her tercih tartışılır’
Bogdan Tanjevic’in takımın başında bulunmasının da çok tartışıldığının hatırlatılması üzerine Ömer Onan, “Federasyonun yönetim kurulu var. Her tercih tartışılır. Olumlu ve olumsuz görüşler olabilir. Bu konudan uzak durarak mücadelemizi vermeliyiz” dedi.

Obradovic 15 yıl çalışmalı

Ömer, “Yeni hocamızın kariyeri ortada. Zejko Obradovic sadece Fenerbahçe Ülker için değil Türk basketbolu için şanstır” dedi.

Haberin Devamı

TECRÜBELİ oyuncu, Fenerbahçe Ülker’in yeni antrenörü Zeljko Obradovic’in de uzun süre Türkiye’de çalışması gerektiğini ifade etti. Obradovic’in sarı lacivertli takımla anlaşmasının sadece Türkiye’de değil, Avrupa’daki bütün basketbolseverleri heyecanlandırdığını kaydeden Ömer, “Obradovic, takıma müthiş hava getirecektir. İnanıyorum ki üst düzey takım olma ve Avrupa’da Dörtlü Final oynama hedefini bu hocayla gerçekleştireceğiz. Sabırlı olmak lazım, elinde sihirli değnek yok.
Bir an önce sistemine adapte olmalıyız. Kendisi Panathinaikos’ta uzun süre çalıştı. Ben Fenerbahçe Ülker’de de 15 yıl çalışmasını isterim. Sırf Fenerbahçe Ülker için değil, Türk basketbolu için şanstır. Güçlü bir figür. Sisteminden taviz vermeyen bir antrenör. Zaten başarısındaki en büyük anahtar bu. Fenerbahçe seyircisi sonunda mücadele eden ve disiplinli bir takım izleyecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Herkes madalya bekliyor

FIRSAT geldikçe kendilerinin de sorumluluklarını yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ömer, “Milli Takım’dan herkes madalya bekliyor. En azından ilk dört içinde yer alacağımıza inanıyorum. Kardeşlerimizin hepsi kalitelerinin karşılığını
sahaya koyacaklar” diye konuştu.

35’lik delikanlı

Takım Sezon
Efes Pilsen 1995-05
Fenerbahçe 2003-05
Ülkerspor 2005-06
F.Bahçe Ülker 2006-
Millî Takım’daki başarıları
EuroBasket 2001: Finalist
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası: Finalist

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!