Turnuva 14-15 Nisan'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Turnuva 14-15 Nisanda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 12:53

Uluslararası Engelliler Golf Birliği ve Golf Federasyonu tarafından organize edilen 1. Uluslararası Türkiye Engelliler Açık Turnuvası, 14-15 Nisan tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyesi İsmet Aktekin, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer ve Engelli Golf Milli Takımı kaptanı İsmail Şenkal, turnuvayla ilgili Çırağan Palace Kempinski Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Ağaoğlu, Avrupa'dan 10 ülkeden 35 sporcunun mücadele edeceği yarışmaya, 3 sporcuyla katıldıklarını dile getirerek, “Engelli golfüne 3 yıl önce başladık. Bu sürede ancak buraya kadar gelebildik. Engelli bir golfçüyü müsabaka düzeyine getirmek çok zor” dedi.

Golf sporunun 2016 Rio de Jenairo Olimpiyatları'nda olimpik olacağını kaydeden Ağaoğlu, “Paralimpikler de orada mücadele edecek. Önümüzde 6 sene var. Rio olimpik ve paralimpiklerine barajı aşabilecek düzeyde sporcu yetiştirebileceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Klasis Golf&Country Club'da yapılacak organizasyonda Türkiye'yi, İsmail Şenkal, Mehmet Kazan ve Mehmet Sami Altınyayla'dan oluşan milli takım temsil edecek.

KOCAÖMER'İN TEPKİSİ

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, devlet büyükleri ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığının, Paralimpik Oyunlar adaylığıyla birlikte açıklanması ve vurgulanması gerektiğini kaydetti.
Kocaömer, bu ülkenin Paralimpik Oyunlar yapmadan olimpiyatları düzenleyemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bütün aday ülkeler 'olimpik ve paralimpik oyunlarına talibiz' diyor. Bize dönüyoruz; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız '2020 Olimpiyatları'na talibiz' diyorlar. Böyle bir şey yok. 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları var. Bunu başta da olimpiyat komitemiz anlayacak. Yarın, '2020 Olimpiyatları'na adayız' dersek, bize sorulduğunda oyunların sonunda 'Paralimpik Oyunlarını yapmayacağız' derseniz, başvuru kabul edilmez. Ben bu görevde olursam biz bunu yaparız. Bunu niye yaparım; Türkiye bir daha rezil olmasın diye. Bir kere paralimpik lafı etmeden dünyada sempati bulamazsınız. Kimse kimseyi kandırmamalı. Bu golf turnuvasının organizasyonu bile yarın olimpiyatların İstanbul'da yapılmasının minicik temel taşlarından biridir. Allah aşkına, '2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları'na talibiz' demesinler. '2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına talibiz' desinler, bu bize yurt dışında prestij kazandırır.”
İstanbul'a olimpiyat yapılabilmesi için 57 milyar dolarlık yatırımın gerektiğinin ortaya çıktığını dile getiren Yavuz Kocaömer, “Evet, devlet bunu yapabilir, bu parayı verebilir. Ancak artık milyonlarca para verilip Japonyalarda gezme devri bitti. Biz alamayacağımız olimpiyatlara niye aday olalım? Bu ülkede engelliler için inşa edilen spor salonu, engellilere uygun yapılmadı. TMOK binasının girişinde yapılan rampa engellilere uygun değil. Paralimpike gereken önem verilmeli” ifadelerini kullandı.

Milli takım kaptanı İsmail Şenkal ise, arkadaşlarıyla birlikte bir rüyayı gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Biz belki unutulmuş, ciddiye alınmayan insanlardık. Bize öyle değer verildi ki, kendimizi aştık. Neler başarabileceğimizi insanlara ispatlamak istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!