'Turkuaz rekabet'in ilk adımı atıldı

Güncelleme Tarihi:

Turkuaz rekabetin ilk adımı atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 01:45

Geçen sezon şampiyonu belirleyen Saksağanbeli Tırmanışı bu sene Rıfat Çalışkan adına geçilecek. Bu senenin en büyük yeniliklerinden biri olarak Meryem Ana Tırmanışı da parkura eklendi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE bisikletinin en önemli organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 49. edisyonu için ilk resmi adım dün atıldı. Türkiye Turu olarak da adlandırılan ve 21-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon Alanya’dan alacağı meşaleyi, 8 etap sonunda İstanbul’a getirecek. 25 takım ve yaklaşık 200 bisikletçinin toplamda bin 204 kilometre pedal çevireceği Tur’da çok önemli bir değişiklik yapıldı. Geçen sene eklenen Elmalı tırmanışının büyük beğeni almasından sonra, sprinterleri zorlayacak Meryem Ana tırmanışı da Türkiye Turu’na dahil edildi.

TIRMANIŞ SAYISI İKİ OLDU

TUR’un şampiyonunun büyük ölçüde belirlendiği tırmanış sayısı böylece iki oldu. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ‘Kraliçe etabı’ olarak bilinen 3. Etap, Antalya-Elmalı parkurundaki Saksağanbeli Tırmanışı, bu yıl 1972 Münih Olimpiyatları’nda yarışan ve bir yıl sonra da Balkan Şampiyonu olan eski milli bisikletçi Rıfat Çalışkan adına geçilecek. Bodrum-Selçuk arasında koşulacak 6. Etap’ta ise Meryem Ana tırmanışı büyük ihtimalle şampiyonu belirleyecek.
Bu arada Türkiye Bisiklet Turu’nu, TRT ve Eurosport’tan 8 gün boyunca toplamda 90 saatin üzerinde canlı ve banttan yayımlayacaklar.

Haberin Devamı

OLİMPİYATLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BİSİKLET Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını söylerken “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayesinde bisikletin bugün geldiği noktada ülkemizin ve hükümetimizin önemli katkılarını ve başbakanımızın desteklerini asla unutamayız. Ülkemizin tarihi turistik noktaları ve doğal güzelliklerini, televizyon yayınları sayesinde 1 milyardan fazla insana ulaştıracak” şeklinde konuştu.

MAYOLARI TANIYALIM

TURKUAZ

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasman liderliğini belirten mayo.

KIRMIZI

Tırmanış noktalarında en fazla puanı toplayan bisikletçinin kazanacağı mayo.

YEŞiL

Sprint noktalarında en fazla puanı toplayan sporcunun üzerine geçire-
ceği mayo.

BEYAZ

Haberin Devamı

Türkiye Güzellikleri kapılarında en fazla puan toplayan pedalın mayosu.

SLOGAN

Türkiye Turu’nda bu senenin sloganı ise ‘Turkuaz rekabet.’

Parkur ve sporcular Çırağan’da görücüye çıktı

Tur 2013’ün basın toplantısı dün düzenlenirken, milli bisikletçiler Kemal Küçükbay  ve Recep Ünalan da toplantıdaydı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 49’uncusu düzenlenecek Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısı dün Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, TUR 2013’ün parkur ve takım bilgileri, 2013 yılında yapılan yenilikleri ile ‘TUR’a katılacak yıldız sporcuların bilgileri paylaşıldı. Türk Hava Yolları’nın ana sponsorloğundaki yarışa katılacak olan Kemal Küçükbay ve Recep Ünalan da toplantıdaydı.

Haberin Devamı

Turun 50. yılı harika olacak

Baskan Emin Müftüoğlu, gelecek yılki 50. Tur’un heyecanını da şimdiden yaşamaya başladıklarını söyledi.

Müftüoğlu’ndan ziyaret

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, önceki gün gazetemizi ziyaret ederken, 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun detaylarını yazarımız Bayram Aydın’la paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!