Türkmek Projesi'nin ilk 25 mezunu sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkmek Projesinin ilk 25 mezunu sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 11:07

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türk Meslek Edindirme Kursları (Türkmek) Projesi ile mesleki eğitimi yurt dışına taşıdı.

Haberin Devamı

Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Projesi ÖZİMEK Meslek Kursları'nın yurt dışı örneği olan Türkmek Projesi'nin ilk mezunları sertifikalarını İTO'da düzenlenen törenle aldı.

İTO açıklamasına göre, Türkçe bilen nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla Azerbaycan, Kosova, Ukrayna Kırım, Türkmenistan, Özbekistan, Burkina Faso ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen 25 öğrenci 3 ay boyunca Üsküdar Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim gördü. Büro Yönetimi Asistanlığı, Bilgisayarlı Muhasebe, Grafik Tasarımcılığı alanlarında gördükleri kursu başarı ile tamamlayan öğrenciler sertifikalarını İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın elinden aldı.

Sertifika töreninde konuşan Murat Yalçıntaş, Türk iş dünyasının özellikle son yıllarda yurt dışında yatırımlarının arttığını, yurt dışında nitelikli eleman ihtiyacı artan iş adamlarının bu ihtiyacının giderilmesi için projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

“Güçlü kültürel ve sosyal bağlarımız oluşmasını istedik”

Yalçıntaş, “Dost ve kardeş ülkelerde yatırımları bulunan iş adamlarının, Türkçe bilen nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. Biz bu projeye, sadece bir mesleki eğitim faaliyeti olarak yaklaşmadık. Kursiyerlerimizin ülkemizi ve insanlarımızı tanıyıp kültürel atmosferi solumalarını arzu ettik. Böylece güçlü kültürel ve sosyal bağlarımız oluşmasını istedik” diye konuştu.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencileri kutlayan Yalçıntaş, “Sizler uzak ülkelerden geldiniz. Aile ve sevdiklerinizi arkanızda bıraktınız. Biraz özlem ve hasret çektiniz. Ama eminim buna değdi. Sizler çok yetenekli insanlarsınız. Bu eğitimle ailenizi ve ülkenizi gururlandırdınız. Bizleri çok mutlu ettiniz. Türkmek sayesinde hem Türkiye ile hem de arkadaşlarınızın ülkeleri arasında kalıcı dostluk köprüleri kurdunuz” ifadelerini kullandı.

Projenin ilk mezunlarının öneminin ayrı olduğunu belirten Yalçıntaş, “Bu ailenin mensupları Orta Asya'dan Balkanlar'a, Balkanlar'dan Afrika'ya kadar birçok ülkeye yayılacak. Aralarında kopmaz bir bağ tesis edecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

İTO Başkanı Yalçıntaş, yurt dışında faaliyet gösteren Türk firmalarından Türkmek Projesi'yle eğitim alan elemanlara sahip çıkmalarını istedi.
Yapılan açıklamada, farklı ülkelerden gelen öğrencilere çeşitli meslek dallarında eğitimler verilmeye devam edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!