"Türkler güçleriyle beni çok şaşırttı"

Güncelleme Tarihi:

Türkler güçleriyle beni çok şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 12:14

Efsane bisikletçi Lance Armstrong’u ilk keşfeden ABD’li Antrenör Michael Fraysse, ünlü sporcu için ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını savundu.

Haberin Devamı

3 dönem ABD Bisiklet Federasyonu Başkanlığı yapan, Amerika Bisiklet Milli Takımı ile 3 olimpiyat, 17 kez de Dünya Şampiyonası’nda görev yapan ünlü Antrenör Michael Fraysse, Lance Edward Armstrog’un doping yapmadığını ileri sürdü.

Konya’daki Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası için Türkiye’ye gelen Fraysse, Fransa Bisiklet Turu’nu 7 defa kazanan Armstrong’u ilk kendisinin keşfettiğini ifade ederek, “Armstrong’u Teksas’taki gençler şampiyonasında gördüm. O zaman ABD Bisiklet Federasyonu Başkanı idim. O yarışta 16. olmasına rağmen iyi bir bisikletçi olacağının işaretlerini vermişti. Tecrübeye ihtiyacı vardı. Federasyon Başkanı olarak o zaman Polonya Milli Takımı’nı da çalıştıran arkadaşıma onu tavsiye ettim. Profesyonelliğe ilk adımı atmış oldu. Kendisiyle birlikte olimpiyat ve dünya şampiyonalarında görev yaptık. ABD Milli Takımı ve Fransa Bisiklet Turu’ndaki başarıları onun daha çok göz önünde bulunmasını sağladı. Ancak ortaya atılan doping iddiaları asla doğru değil. O gerçekten çok önemli ve zeki bir sporcu. Takviyeye ihtiyacı yoktu ve asla iddia edildiği gibi doping yapmadı” dedi.

Haberin Devamı

4 GÖBEKTEN BİSİKLETÇİ

“Biz aile olarak 4 göbekten bisiklet sporunun içindeyiz” diyen Fraysse, “Ailem bana yapacak başka bir seçenek bırakmamıştı. Federasyon başkanlığı dönemimde ABD’ye birçok sporcu kazandırıp büyük başarılara imza attık. Olimpiyat, dünya ve Pan Amerikan Oyunları’nda şampiyonluklar yaşadık. Tam kafamı dinleyip emekliliğin tadını çıkarmak isterken, Dünya Bisiklet Federasyonu’nda görevli çok yakın dostum bana ‘zihinsel engelli çocuklarla çalışmak ister misin?’ diye sordu. Böyle bir kariyerin ardından kenara çekilemezdim. Çaresiz kabul ettim” sözlerini kullandı.

TÜRKLER BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI

Tour of Turkey’i (Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu) yakından takip ettiğini belirten ünlü antrenör, “Tour of Turkey’de ve Konya’daki şampiyonada Türk bisikletçilerini yakından izleme fırsatı buldum. Güçleriyle beni çok etkilediler. Ancak tecrübeleri eksik. Daha fazla organizasyon yaparak tecrübelerini artırmaları gerek. Özel sporculara gelince, onlar beni gerçekten çok şaşırttı. 3 ay gibi kısa bir sürede bu seviyeye gelmek asla mümkün değil. Böyle bir şey bisiklet tarihinde bile yok. Nasıl başardılar bilmiyorum ama gerçekten çok iyiler. Yarış pistinde profesyonel takım gibiydiler. Birlikteliklerini muhafaza ederlerse, ilerleyen yıllarda korkulacak bir ekip olurlar.

Haberin Devamı

NEW JERSEY’DEN ELİ DOLU GELDİ

Milli Takım’daki özel sporculara hediyelerini sunan Michael Fraysse, “Ben New Jersey’de yaşıyorum. Biliyorsunuz orada da çok Türk var. Türkiye’ye geleceğim belli olduğunda Facebook’uma ‘Türkiye’ye gidiyorum. Elim boş gitmek istemiyorum’ diye yazdım. O kadar güzel tepkiler aldım ki; gözlerim doldu. Yarış mayoları, antrenman formaları, ayakkabılar… Hediyelerin hepsini getiremedim. Bunları Amerika’ya döndüğümde büyükelçilik vasıtasıyla Türkiye’deki çocuklara göndereceğim” dedi. “Türk Milli Takımı’nda çalışmak ister misiniz?” sorusuna Fraysse, “Gerçekten çok yoruldum. Atrenör olarak değil ama tecrübelerimi paylaşmak için seminer vermek isterim. Antrenörlerin tecrübelerinin eksik olduğunu gördüm. Belki bu konuda onlara yardımcı olabilirim” cevabını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!