Türkiye'yi yakından tanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi yakından tanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 15:11

Londra’da düzenlenen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda bu gece A Milli Kadın Takımımızla karşılaşacak olan ABD’li oyuncular maç öncesinde açıklamalarda bulundular.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ilk iki maçından da farklı bir şekilde galip ayrılan ABD, A Grubu’ndaki üçüncü maçında bu gece TSİ 00:15’te Potanın Perilerine karşı mücadele edecek. Bu maç öncesinde bazı değerlendirmelerde bulunan ABD’li oyuncular, A Milli Kadın Takımımızın oyuncularını yakından tanıdıklarını vurguladılar.

Ülkemizde de forma giyen ve Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı Diana Taurasi, Olimpiyat hazırlıkları kapsamında 22 Temmuz’da Türkiye ile karşılaştıklarının altını çizerken, “Onları hazırlık maçında 80-61 yenmiştik. İstanbul’da Türkiye’nin yanı sıra grubun ilk maçında yendiğimiz Hırvatistan’la da karşılaşmış, o maçtan da 50 sayının üzerinde bir farkla galip ayrılmıştık. Burada ise işimiz daha zor oldu. Türkiye maçının da daha çekişmeli olacağının farkındayız” dedi. Türk Milli Takımının önemli bir rakip olduğunu bir kez daha hatırlatan Taurasi, “Türkiye’nin iki önemli kulübü olan Fenerbahçe ve Galatasaray’dan birçok oyuncu Milli takımda yer alıyor. Onlarla beraber uzun süre ben de forma giydim ve hepsini yakından tanıyorum. Çok iyi bir antrenörleri var ve şu ana kadar çok iyi maçlar çıkardılar. Umarım onlara karşı akşam iyi oynarız” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Takımımızın savunma açısından zorlu bir rakip olduğunu belirten ve ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Angel McCoughtry ise “Zorlu bir maç olacak. Akşamki maça çok iyi hazırlanmış bir şekilde çıkmalıyız. Eğer daha önceki maçlarda yaptığımız hatalar üzerinde durup bunları da giderirsek galibiyet elde ederiz” şeklinde konuştu. ABD’li oyun kurucu Sue Bird ise McCoughtry’nin görüşlerine katılırken, “Daha iyi bir oyun sergileyeceğimizi biliyorum. Olimpiyatlar için çok iyi hazırlanamasak da İstanbul’da yaptığımız hazırlık maçları bizim için iyi bir test oldu. Şimdi önümüzde Türkiye maçı var. Çalışmalarımızı sürdürüp sonunda altın madalyayı elde etmek istiyoruz” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!