"Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor"

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 13:52

Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) yarı ağır sıklet dünya şampiyonu Boşnak kökenli Alman boksör Marco Huck'un antrenörü Varol Vekiloğlu, öğrencisinin Türkleri çok sevdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde, 19 Kasım'da Avrupa şampiyonu Ukraynalı boksör Dmytro Kucher'e karşı IBO yarı ağır sıklet dünya şampiyonluğunu koruyacak 32 yaşındaki Marco Huck, Türk antrenör Varol Vekiloğlu yönetiminde ringe çıkacak. 

Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyor

Berlin doğumlu 33 yaşındaki Vekiloğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 haftası kamp dönemi olmak üzere 2 aydan beri unvan müsabakası için hazırlandıklarını belirterek, Huck'un karşılaşma için hazır olduğunu ve yarı ağır sıklette kemerini koruyacağına inandığını belirtti.
Boşnak kökenli Huck’un bir Türk dostu olduğunu ifade eden Vekiloğlu, "Huck gerçekten Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyor." diye konuştu.
Vekiloğlu, ismi Muammer Hukic olan ancak Marco Huck olarak bilinen 32 yaşındaki Boşnak boksörün Türkiye’de tatil yaptığını da belirterek, Türklerin de Hannover’deki maçta kendisini desteklemesinden memnuniyet duyacağını kaydetti.

Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyor

"Bana güvendiği için Huck’a müteşekkirim"
Dünya şampiyonu Huck'un ekibine girmesinin de ilginç bir hikayesi olduğunu anlatan Vekiloğlu, "Sosyal medya üzerinden Marco’ya benimle çalışmak
isteyip istemediğini sordum. Bir süre cevabını bekledim. Cevap gelmeyince bir mesaj daha gönderdim. Daha sonra olumlu bir mesaj aldım. Benimle konuşmak istediğini söyledi. Aynı zamanda Huck’un menajeri de olan kardeşi ile görüştükten sonra anlaştık ve birlikte çalışmaya başladık." ifadelerini kullandı. Huck’un ekibinde ilk başta atletik antrenörü olarak görev aldığını belirten Vekiloğlu, şubat ayında Nijeryalı Ola Afolabi ile çıkacağı unvan maçı öncesinde Huck'un kendisini başantrenör olarak görevlendirdiğini aktararak, "Bana güvendiğini için Huck’a müteşekkirim." dedi. 2011'de Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) yarı ağır sıklette Avrupa şampiyonu olduğunu anımsatan 33 yaşındaki Vekiloğlu, hem mesleki tecrübemden, hem de profesyonel boks hayatımdan boksörlerin ihtiyaçlarını iyi bildiğini kaydetti.
"Şampiyon" olarak hitap ettiği Huck ile çalışmanın kendisine zevk verdiğini anlatan Vekiloğlu, Huck'un iyi bir kişiliğe sahip olduğu için herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.
Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyor


Almanya'da bir boksörü dünya şampiyonu yapan en genç antrenör
Huck'un şubat ayında Afolabi'yi yenerek yeniden yarı ağır sıklette dünya şampiyonu olduğunu anımsatan Vekiloğlu, kendisinin bu karşılaşmada başantrenör olarak görev yaparak şampiyonluğa katkıda bulunmasından dolayı gurur duyduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Vekiloğlu, "Almanya'da son dönemde bir boksörü dünya şampiyonu yapan en genç antrenör olduğumu ifade ettiler. Bu da beni bir Türk olarak çok mutlu ediyor." diye konuştu. 

Haberin Devamı

Türkiyeyi ve Türkleri çok seviyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!