Türkiye'nin ilk kadın 'uluslararası güreş antrenörü' oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk kadın uluslararası güreş antrenörü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 10:37

Bayan Milli Güreş Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev yapan Nadir Uğrun Perçin, FILA'nın Japonya'da açtığı sınavı başarıyla geçerek Türkiye'nin ”uluslararası güreş antrenörü” diplomasına sahip ilk kadın antrenörü oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk bayan güreşçileri arasında da yer alan ve 2001 yılında Tunus'ta yapılan Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanmayı başaran Nadir Uğrun Perçin, FILA'nın 6-10 Ocak tarihlerinde, bayan antrenörler için Japonya'nın Kitaku kentinde açtığı seminere katıldı. 33 ülkeden gelen kadın antrenörlerle birlikte, taktik ve antrenman teknikleri konusunda eğitim alan Perçin, daha sonra yapılan sınavda da başarı göstererek “uluslararası güreş antrenörü” diplomasına sahip oldu.

2004 yılının Ekim ayında da Japonya'ya giderek, bu ülkede uygulanan antrenman programlarını incelediğini ve çalışmalarını, ”Bizler de Varız” isimli bir kitapta topladığını anlatan Perçin, ”Japonya, bayan güreşinde gerçekten çok ileri durumda. Onlardan çok şey öğrendiğime inanıyorum. Örneğin, sporculara müsabaka sırasında sürekli oyuna girmeyi ve her koşulda kontratak yapmayı öğretiyorlar. Ben de bu felsefeyi bizim milli takım sporcularına aşılamaya çalışacağım” diye konuştu.

Perçin, bundan sonraki hedefinin teknik direktörlük diploması almak olduğunu da belirterek, “Türkiye'de şu anda sadece 7 erkek antrenörün teknik direktörlük diploması var. Bayanlarda ise bu seviyeye ulaşan, yine ilk ben olacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!