“Türkiye'nin de bu branşta var olduğunu gösterdik”

Güncelleme Tarihi:

“Türkiyenin de bu branşta var olduğunu gösterdik”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 12:35

İspanya'da düzenlenen Uluslararası Yıldızlar Trofeu Turnuvası'na kendi imkanlarıyla katılan modern pentatloncular, Türkiye'ye madalyalarla döndü.

İspanya'nın Saint Boi kentinde 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve 10 ülkeden 29 sporcunun katıldığı turnuvada İpek Akşin altın, İlke Özyüksel ise bronz madalya kazanmayı başardı.

Modern pentatlonda Türkiye'nin adını duyuran bu başarı tablosunun yaratıcıları İpek ve İlke, aile ve kulüplerinin desteğiyle İspanya'ya giderek, turnuvada mücadele etti.
Turnuvada altın madalya kazanan İpek Akşin, AA muhabirine, “Turnuvada elde ettiğimiz sonuçla Türkiye'nin de bu branşta var olduğunu gösterdik” dedi.

Geçen yıl da bu turnuvada birinci olduğunu kaydeden Akşin, “Ağustos'ta Avrupa Yıldızlar Pentatlon Şampiyonası var. Bu şampiyonada derece almak istiyorum. İspanya'daki turnuvada güzel bir sonuç aldım ve şampiyona öncesi neleri düzeltmem gerektiğini, nasıl çalışmam gerektiğini gördüm. Avrupa Şampiyonası öncesi bana referans oldu” diye konuştu.

Turnuvada üçüncü olan İlke Özyüksel ile kürsüye çıktıklarını ifade eden Akşin, şöyle devam etti:
“Türkiye'yi temsil ettik. İkimiz için de güzeldi. İsterdik ki destek verilsin. Modern pentatlon Türkiye'de çok tanınan bir spor değil. Fakat bu sporda Türk sporcuların da bir şeyler yapabileceğini herkese gösterdik.”

 İlke Özyüksel ise kürsüye milli takım eşofmanıyla ve Türk bayrağıyla çıktığını belirterek, “Orada Türkiye'yi tanıttık” dedi.
Yarışma listesinde İpek Akşin ve kendisinin isminin yanında, “Türkiye” değil, kulüplerinin isimlerinin yazıldığını kaydeden Özyüksel, “Orada Türkiye'yi tanıttık ve bu sporda başarılı olacağını gösterdik. İkimiz de kürsüdeydik, çok güzeldi” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Para yok, izin var

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya ise bütçe sıkıntısı nedeniyle, 2012 yılı faaliyetlerinin bazılarına katılmadıklarını söyledi.

İpek ve İlke'nin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Çetinkaya, genç sporcularla ilgili süreci ise şu sözlerle özetledi:
“Federasyon olarak yaşadığımız bütçe sıkıntısı nedeniyle 2012 faaliyetlerinden bazılarına katılmıyoruz. İpek ve İlke bu dönemde kendi imkanlarıyla İspanya'daki turnuvaya katılmak için bize başvurdu. Biz de federasyon olarak gerekli izni verdik. Orada bizleri gururlandıran sonuçlar elde ettiler. Bu sporcularımız, 2020 olimpiyatlarında şampiyon olabilecek potansiyele sahipler. Ancak, şu anki şartlarımızla onları nasıl daha iyi yetiştireceğiz, bilemiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!