Türkiye Pist Şampiyonası start aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Pist Şampiyonası start aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2004 13:23

Türkiye Pist Şampiyonası 1. Ayak Yarışı, Körfez Yarış Pisti'nde start aldı. İstanbul Motorsporları Kulübü'nün(İMK) startını verdiği ve toplam 20 aracın mücadele ettiği yarış öncesi, Formula 3 pilotları start aldı. 20 tur üzerinden yapılan yarışı, KKTC pilotu Rauf Denktaş kazandı.

Haberin Devamı

Grup Maxi, Grup Super Production ve Grup 1600 olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen şampiyonada toplam 20 araç start aldı. Yeterli katılım olmadığı için  Grup S1600'ler ile startı birlikte verilen Süper Production'da geçen yılın şampiyonu Cengiz Yıldız ilk sırayı alırken, Emre Ergökçen ikinci, Göksun Özensoy ise üçüncü oldu. Süper 1600 kategorisinde ise Selim Bacıoğlu ilk sırayı alan pilot oldu. Grup 1600'de Erkut Kızılırmak ikinci, Emircan Altuniş ise üçüncülüğü elde etti.

Günün son yarışında ise Grup Maxi otomobiller start aldı. 20 turluk mücadelede geçen yılın Grup A Türkiye Şampiyonu Ethem Genim Renault Maxi Megane ile rahat bir birincilik kazandı. İkincilik mücadelesi ise Celal Gülerhan ile Hakan Kopan arasında geçti. Gülerhan'ın start finiş düzlüğünün başında spin atmasıyla Opel Vectra ile yarışan Hakan Kopan ikinciliğe yükseldi. Opel Astra ile yarışan Osman Uğur ise üçüncü sırayı aldı.

Haberin Devamı

RAUF DENKTAŞ RAHAT KAZANDI

Türkiye Pist Şampiyonası öncesinde Bridgestone Türkiye Formula 3, Renault Clio Cup ve Siena Cup yarışları düzenlendi. Günün ilk mücadelesinde Formula 3 pilotları start aldı. 20 tur üzerinden yapılan yarışı KKTC pilotu Rauf Denktaş kazandı. KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kendisiyle aynı adı taşıyan torunu ve geçen yılın Türkiye Karting Şampiyonu Rauf Denktaş'ın rahat kazandığı mücadelede, ikinciliği Mert Aytuğ, üçüncülüğü de geçen yılın Formula 3 Türkiye Şampiyonu Mehmet Kasap elde etti.


Tek Marka Kupaları'nda Renault Clio Cup ve Fiat Siena Cup'ın startları verildi. Renault Clio'ların mücadelesini Selim Özgörkey kazanırken, Burak Tegül ikinci, Volkan Özdemir üçüncü oldu. Fiat Siena Cup'da ise ilk üç sırayı A.İhsan Özkaşıkcı, Tarkan Birol ve Özen Özer elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!