Türkiye’nin olimpiyat gururu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin olimpiyat gururu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 14:07

LONDRA 2012 Olimpiyatları’nda, Türkiye farklı bir gurur yaşayacak. Türkiye tarihinde ilk kez bir Türk öğrenci olimpiyat meşalesi taşıyacak.

Haberin Devamı

Temmuz ayındaki Olimpik Meşale Koşusu’nda Türkiye’yi Ankara Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Şeydanur Kabasakal temsil edecek.

20 ayrı ülke arasında tek Türk

16 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi Kabasakal, Uluslararası İlham Projesi’nin Türkiye ayağında yapılan mülakatta başarılı olarak dünyada Uluslararası İlham Projesi’nin uygulandığı 20 ayrı ülkeden gelecek yaşıtlarıyla birlikte Olimpik Meşale Koşusu’na katılma şansı yakaladı. Ankara İl Çocuk Hakları Komitesi Eş Başkanı da olan Kabasakal, UNİCEF İngiltere Ofisi ve Olimpiyat Komitesi’nin seçmelerinde rakiplerini geride bıraktı. Duygularını Hürriyet’le paylaşan Kabasakal, şunları söyledi: Gururlu ve heyecanlıyım

“İlk kez bir çocuk Türkiye adına meşale taşıyor ve bu şansı da ben yakaladım. Ülkem adına çok gururluyum. Hayalim gerçek oldu. Zaten liderlik duygusu olan biriyim. Mülakatta da sorulara verdiğim cevaptan çok etkilenmişler. Şans doğru zamanda doğru kişide ve benimle. İlk kez yurtdışına çıkacağım için de çok heyecanlıyom. Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Aileme destekleri için çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Kocabıyık: Seslerine kulak veriyoruz

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da, Türkiye adına çok gurur verici bir duygu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Uluslararası düzeyde ve birden fazla kurum ve kuruluşlar ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde yürütülen Uluslararası İlham Projesi ile çocukların yüreğindeki sese kulak vererek, o ses doğrultusunda koşmaları için cesaretlendiriyoruz. Yanlarında oluyoruz. Eğitim yıllarında oyun, beden eğitimi, spor ve birçok fiziksel etkinliklerle enerjilerini kullanmalarının bir yolunun da, oyun ve sportif etkinlikler olduğunun farkında olmalarını istiyoruz.”

8 bin kişi 13 bin kilometre yol katedecek

27 Temmuz’da İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olan Olimpiyat Oyunları’ndaki Olimpik Meşale Koşusu’nda meşaleyi taşıyacak kişilerin yarısından fazlası 12 ile 24 yaş arasındaki gençlerden oluşuyor.

2012 Londra Olimpiyatları’nın başlangıcını ilan edecek olimpiyat meşalesinin stada ulaşmadan önce İngiltere’de izleyeceği rota da belirlendi. Buna göre Olimpiyat Meşalesi 70 gün sürecek yolculuğuna 19 Mayıs’ta başlayacak. Meşale, Londra’daki Olimpiyat Stadyumu’na 27 Temmuz günü ulaşacak. İngiltere çapında bin 18 önemli noktadan geçecek meşaleyi toplamda sekiz bin kişi taşıyacak. Meşale, açılış seremonisi için Olimpiyat Stadı’na ulaştığında İngiltere içinde yaklaşık 13 bin kilometrelik yol kat etmiş olacak.

Haberin Devamı

İlham Projesi nedir?

Uluslararası İlham Projesi, Türkiye’de de engelliler dahil olmak üzere tüm dezavantajlı ve her türlü yetenek düzeyinden çocuk ve gencin hayatında fark yaratmayı hedefliyor. Proje bu amacını öğretmenler, toplum liderleri ve gönüllüler yoluyla; yüksek kalitede ve herkesi içeren oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinliğin, okullarda ve toplum düzeyinde etkin birşekilde kullanılmasıyla gerçekleştiriyor. Uluslararası İlham Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, British Council ve UNICEF tarafından yürütülüyor. 2011 yılında başlayan projenin 2013 Temmuz ayına kadar devam etmesi öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!