Türkiye ‘demir’ gibi mesajı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ‘demir’ gibi mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 22:40

Dünyanın önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve iş insanlarının da katılacağı dayanıklılık yarışı ‘Ironman’ (Demir Adam) bu yıl Türkiye’de ‘Her şey yolunda’ mesajı verecek. Bugün 2’nci kez Antalya Gloria Sports Arena’da düzenlenecek yarışlara 53 ülkeden 1000’e yakın katılımcı bekleniyor.

Haberin Devamı

BİRÇOK ülkede düzenlenen ve iş dünyası temsilcilerinin hobi sporları arasında yer alan ‘Ironman’ (Demir Adam) bu yıl 2’nci kez Antalya’da düzenleniyor. 50 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen Gloria Sports Arena’da gerçekleşecek yarışlara, 53 farklı ülkeden 1000’e yakın sporcu katılacak. Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Sports Arena’nın Proje Yöneticisi Elif Özdemir, “Yarışların bu yıl iptal edilmemesi ve katılımın artması için çok mücadele verdik. Hem turizmdeki düşüş hem de 15 Temmuz’a rağmen çok önemli isimler yarışlara katılacağını bildirdi. Antalya turizmi için bu tür etkinliklerin önemi her geçen yıl artıyor” dedi.

5 BİN KİŞİ ÇEKİYOR

CNN Türk’ün medya sponsoru olduğu ‘Gloria Ironman 70.3 Turkey’ hakkında bilgi veren Elif Özdemir, şöyle konuştu: “Bu yarışlar taraftarları, sporcuları ve onların yakınlarıyla 5 bin kişiyi çekiyor. Bu yılki katılımcıların yüzde 65’i yabancı olacak. Bu organizasyonun Türkiye’de yapılması, ülkemizin ve Antalya’nın turizm açısından bilinirliğini daha da arttıracak.”

Haberin Devamı

Antalya’nın futbol ve golf turizmi dışında farklı spor dallarını da keşfetmesi gerektiğini dile getiren Özdemir, “Ironman’in tatil ve sporu birleştiren bir yapıya sahip olması çok önemli. İngiltere, Ukrayna, Rusya ve Almanya’dan sporcu katılacak. Güvenlik en üst s eviyede olacak ve toplam çalışan sayısı 1000’i bulacak” dedi.

1000

Ironman’e katılacak yaklaşık sporcu sayısı

53

Ironman’a katılacak sporcuların ülke sayısı

1978

Ironman’ın başladığı tarih

50 milyon Euro

Sports Arena’nın yatırımı

300

Organizasyonda gönüllü çalışacak kişi sayısı

1000

Yarışlarda çalışacak toplam kişi sayısı

 

‘GLORIA AKADEMİ’ KURMAYI PLANLIYORUZ

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde bireysel sporlara daha çok destek vereceklerinin altını çizen Elif Özdemir, “En büyük projemiz ‘Gloria Akademi’ olacak. Bu alanda genç yetenekleri dünya sahnesine taşıyacak çalışmalar yapıyoruz. Tesislerimizdeki eğitmenleri önümüzdeki dönemde akademinin altında toplayacağız. Türkiye’nin dört bir yanından genç yetenekleri keşfetmek için yola çıkacağız. Türkiye’nin olimpiyatlardaki madalya sayısını arttıracak projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!