Türkiye Davis Cup'ta Bulgaristan'ı devirdi  

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Davis Cupta Bulgaristanı devirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 17:54

Ankara'daki heyecanlı seride Bulgaristan'ı 3-2 mağlup eden Türkiye, Davis Cup 2. Grup'ta ikinci tura yükselmeyi başardı

Haberin Devamı

Ankara Tenis Kulübü'nde gerçekleşen seride Bulgaristan'ı 3-2 ile geçen Türkiye, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta ikinci tura ilerledi. Eşleşmenin üçüncü ve son gününe 2-1 önde giren Türkiye, tur için gerekli olan galibiyete Marsel İlhan sayesinde uzandı. Açılış setini kaybetmesine rağmen moralini bozmayan İlhan, klasmanın 304. basamağında oturan Dimitar Kuzmanov karşısında sonraki iki sette üstün bir performans sergileyip setlerde öne geçmesini bildi.

Dördüncü sete de hızlı başlayıp servis kırma avantajıyla 4-2'lik üstünlüğü yakalayan Marsel, bu noktada Kuzmanov'un geri dönüşüne engel olamadı. Arka arkaya dört oyun alan Kuzmanov, mücadeleyi final setine götürse de son sözü Marsel İlhan söyledi.Tam üç saat süren mücadeleyi 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-0 ile kazanan 28 yaşındaki milli raket, Davis Cup'ta tekler maçlarındaki yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlılar, Marsel'in bu galibiyetiyle Bulgaristan'ı elemeyi garantilerken, eşleşmenin beşinci ve son maçı Altuğ Çelikbilek ile Alexandar Lazarov arasında oynandı.19 yaşındaki Çelikbilek, kariyerinin ilk Davis Cup maçında Lazarov'a 4-6, 6-4, 6-4'lük setlerle yenilse de 3-2'lik nihai skorun ardından Bulgaristan'ı saf dışı bırakan Türkiye, adını bir üst tura yazdırdı.

Geçmişteki dört buluşmada boyun eğdiği komşu ülkeye karşı ilk zaferine imza atan Kırmızı-beyazlılar, 15-17 Temmuz tarihleri arasındaki ikinci tur mücadelesinde Bosna-Hersek ile Tunus arasındaki eşleşmenin kazananıyla kozlarını paylaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!