Türkiye bu yıl % 5.5 büyür

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bu yıl % 5.5 büyür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 01:17

AKBANK Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, yılın ilk yarısında ekonominin canlanmasında hükümetin adımlarının önemli yer tuttuğunu dile getirerek, “Son dönemde gördüğümüz hızlı kredi büyümesinin ekonomik büyümeye etkisi yılın ikinci yarısında daha da belirgin olacaktır. 2017 için büyüme beklentimizi yüzde 5.5’lar düzeyine çıkardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen finans yayın gruplarından Euromoney tarafından her yıl verilen ‘Awards for Excellence 2017-Mükemmellik Ödülleri’ kapsamında ‘Türkiye’nin En İyi Bankası Ödülü’nü Akbank aldı. Böylece Akbank, Türkiye’nin bugüne kadar toplam 13 kez değerlendirmeye alındığı ve küresel bankacılık çevrelerinde büyük önem verilen ödüle 8. kez sahip oldu.

Binbaşgil, Londra’da düzenlenen ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada Kredi Garanti Fonu (KGF) kredilerinin hızlı büyümesi sonucu sektörde özellikle Türk Lirası’nda bir fonlama ihtiyacı doğduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Mevduat ve bunun uzantısı olarak da kredi faiz oranlarında yükselişler yaşandı. KGF kredilerinin doyuma ulaşacağı varsayımıyla, önümüzdeki günlerde mevduat faizlerinde kısmi bir gerileme yaşayabiliriz. Kaynak maliyetinde bir düşüş söz konusu olursa, bu olumlu gelişme kredi faizlerine de doğal olarak yansır.” Türkiye ekonomisinde en sıkıntılı noktanın geride bırakıldığını ve yükselişe geçildiğini belirten Binbaşgil, “Yükselen kaynak maliyeti Türk bankacılık sisteminin şu anki en önemli sorunudur. Mevduata günümüzde ödenen faiz, yüzde 9.5’lar civarında beklenen 2017 enflasyonun oldukça üzerindedir. Ekonomimizi de birçok açıdan olumsuz etkileyen bu durum umuyorum ki serbest piyasa koşulları içinde zaman içinde kendiliğinden düzelecektir “ dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE İLK KULLANAN

Binbaşgil, Akbank LAB tarafından yapılan araştırmalar sayesinde farklı fintech’ler ile uygulamalarını, hız ve performans bazında bir üst seviyeye taşıdıklarını söyleyerek, “Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren Ripple ile dijitalin öncü yeniliklerinden ‘Blockchain Teknolojisi’ni yurtdışı para transferlerinde kullanmak üzere bir anlaşma yaptık. Bu teknolojiyi yurtdışı para transferlerinde kullanan ilk Türk bankası olduk. Testi başarıyla tamamladığımız küresel para transferleri hız kazanacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!