Türkiye – Avustralya basketbol maçı özeti (Emir’in çeyrek final getiren üçlüğü)

Güncelleme Tarihi:

Türkiye – Avustralya basketbol maçı özeti (Emir’in çeyrek final getiren üçlüğü)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 10:07

FIBA 2014’te Türkiye çeyrek finale çıkmayı başardı. Türkiye – Avustralya karşılaşmasından A milliler 65-64 galip ayrılarak son 8 takım arasına kalmayı başardı. Maç boyunca geriden gelen 12 Dev adam, son saniyelerde Emir’in attığı 3’lük ile galibiyete ulaştı.

Haberin Devamı

Barselona’da düzenlenen 2014 Dünya Basketbol şampiyonasında Türkiye adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Avustralya ile tarihinde ikinci kez karşılaşan 12 Dev Adam, son 5 saniye kala Emir’in attığı 3’lük ile 65-64 öne geçti ve son 5 saniyede Avustralya’dan basket gelmeyince, A milliler çeyrek finale kalmayı başardılar.

Karşılaşma sonrasında soyunma odasına giden Avustralyalı oyuncuların sinirden duvarları yumrukladıkları duyuldu.

TÜRKİYE – AVUSTRALYA MAÇININ GENİŞ ÖZETİNİ BURADAN SEYREDEBİLİRSİNİZ

Türkiye – Avustralya maçının ilk periyodu 15-18 biterken, ilk yarıyı 34-35 Avustralya önde tamamladı. 3. periyotta da 46-50 önde olan Avustralya, son çeyrekte Emir Preldzic’in üst üste attığı üçlüklere engel olmadı ve maçtan 65-64 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

EMİR’İN ÇEYREK FİNAL GETİREN ÜÇLÜĞÜ

2006 yılındaki Dünya Kupası’nda da kanguruları yenen milli takımımız, çeyrek finallerde Litvanya ile mücadele edecek. Bundan önce 12 Dev Adam, Litvanya ile 11 kez karşılaştı. Bu maçların 8’inden mağlup olarak ayrılan Türkiye, 3 maçtan da zaferle ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye – Litvanya çeyrek final karşılaşması 9 Eylül Salı günü saat 18:00’da oynanacak. Maç Ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak.

BAKMADAN GEÇME!