"Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası" sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 09:57

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve İÇDAŞ organizasyonu ile düzenlenen yarışlarda Türkiye genelinden 140 sporcu kulaç attı.

Haberin Devamı

Çanakkale Boğazı'nda, İÇDAŞ AŞ'nin destekleriyle erkekler ve kadınlar kategorilerindeki yarışmaya, Ağrı, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli, Denizli ve Çanakkale'den bazı kulüpler ile Enka, Fenerbahçe, TED Koleji, İzmir Rota Koleji, Çanakkale Akademi Gençlik Spor Kulübü, Avrupa Yüzme İhtisas bünyesindeki sporcular katıldı.

Genç yüzücüler 2, 5 ve 10 kilometre mesafelerinde yarıştı. Yarışlarda, 10 kilometrede, 16 yaş erkeklerde Doğu Duru, 17 yaş erkeklerde Berkhan Sakal, 19 yaş erkeklerde Emre Öztürk, birincilik kürsüsüne çıktı. Aynı mesafede 16 yaş kızlarda İris Kılıç, 17 yaş kızlarda ise İlayda Kaya birinci oldu. Dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

Şampiyona sonunda 2013–2014 sezonu Açık Su Yüzme Milli takım aday kadrosu da belirlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk, Çanakkale’nin tarihi atmosferinde ilk kez böylesine bir şampiyona düzenlendiği için duyduğu memnuniyeti paylaştı. Mutlutürk, “İÇDAŞ’ın özellikle su sporlarına verdiği desteği yakından biliyoruz. Bu şampiyonada da yapılan ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gelecek yıl Çanakkale’de uluslararası çapta açık su yüzme yarışları düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!