Türk - Yunan dostluk maçı

Güncelleme Tarihi:

Türk - Yunan dostluk maçı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 18:02

Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan 40 kişilik bir kafile, dostluk maçı için İzmir'in Dikili ilçesine geldi.

Haberin Devamı

Midilli'den gelen Pallesviakos futbol takımı oyuncuları ve yetkililerinden oluşan heyeti, limanda Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven karşıladı.

Pallesviakos takımı futbolcuları ve yöneticileri gemiden iner inmez Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Şeytan Sofrası'na geçerek, takımlarının bu sene şampiyon olması için dua etti.

Dikili Atatürk Stadı'nda bine yakın sporseverin izlediği dostluk maçında ise Dikili Belediyespor, Midilli Pallesviakos Takımı'na 3-2 yenildi.
Dostluk maçından sonra gazetecilere açıklamada bulunan takımın genel sekreteri Yorgos Ambelitios, Türk ve Yunan halkları arasında dostluğu geliştirmek için bir adım daha attıklarını belirtti.

Pallesviakos Kulübü Başkanı Charalambos Chronis, kulübün Midilli'de 1923 yılında kurulduğunu belirterek, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden, İzmir ve ilçelerinden gelecek dostluk maçı tekliflerini seve seve kabul edeceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Amacımız Türk ve Yunan halklarının dostluklarının gelişmesidir. Ülkeler arası dostlukların artmasında en önemli faktör spordur. Bunun için de Türk takımlarını Midilli'ye davet ediyoruz. Gelsinler, misafirimiz olsunlar. Her şey kardeşlik ve dostluk için.”
Kafile bu akşam Midilli'ye dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!