Türk safkanlar Dubai'de yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Türk safkanlar Dubaide yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 13:09

Türk safkan atları “Sabırlı” ve ”Win River Win”, Dubai'de yarın düzenlenecek yarışlarda start alacak.Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Nad Al Sheba Hipodromu'nda yapılacak koşularda ilk startı TSİ 18.15'te günün 4. koşusunda “Sabırlı” alacak.

“Sabırlı”nın katılacağı Shadwell Farm Koşusu'na kuzey yarım küre doğumlu 4 ve daha yukarı, güney yarım küre doğumlu 3 ve daha yukarı yaşlı 90-105 handikap puanına sahip safkan 12 İngiliz atı katılıyor. Koşunun birincilik ikramiyesi 71 bin 500 dolar. Ayrıca koşuda ikinciye 22 bin dolar, üçüncüye 11 bin dolar, dördüncüye ise 5 bin 500 dolar olmak üzere toplam 110 bin dolar ikramiye dağıtılacak. Çim pistte, bin 500 metre mesafede koşulacak yarışa 12 at katılacak.

Türkiye'yi temsil edecek bir diğer safkan olan “Win River Win” ise günün 5. koşusunda bin 800 metre kum pistte TSİ 18.45'te koşacak.

20 atın katılacağı Shadwell Farm Stakes Koşusu'nda da yine kuzey yarım küre doğumlu 4 ve daha yukarı, güney yarım küre doğumlu 3 ve daha yukarı yaşlı 90-105 handikap puanına sahip safkanlar mücadele edecekler. Bu koşunun da birincilik ikramiyesi 71 bin 500 dolar.

Bu arada, Türk atlarına binmesi beklenen şampiyon jokey Halis Karataş, babalık heyecanı ağır bastığından Dubai'ye gitmedi. Doğum her an gerçekleşebileceği için eşinin yanında kalmak isteyen Halis Karataş'ın yerine “Sabırlı” ve “Win River Win”e, “Bebek Yüz” lakabıyla tanınan 25 yaşındaki İrlanda şampiyonu jokey Jamie Spencer binecek.
Türkiye'yi temsil edecek safkanların katılacağı koşular TJK TV'den de naklen yayınlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!