Türk paraşütçüler Tahran Havalimanı'nda

Güncelleme Tarihi:

Türk paraşütçüler Tahran Havalimanında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 12:14

İran'ın Sistan Belucistan eyaletinde kaçırıldıktan 24 gün sonra serbest bırakılan 3 Türk yamaç paraşütçüsü, başkent Tahran'a geldi. Türk sporcular Serdar Durna, Yurdaer Etike ve Avni Ozan'ı Mehrabad havalimanında Türkiye'nin Tahran büyükelçisi Halit Bozkurt Aran karşıladı.

Tahran büyükelçisi Halit Bozkurt Aran, burada yaptığı açıklamada, “Türk sporcuları kaçırıldıktan 24 gün sonra aramızda görmekten mutluyuz” dedi. Türk sporcuların serbest bırakılması için sarf ettikleri yoğun çaba nedeniyle İran makamlarına teşekkür eden Aran, “İnsanların iradelerinin dışında, başka amaçlarla kaçırılmaları insanlık dışı bir olaydır, bir terör hadisesidir. Bu olayın bu şekilde sonuçlanması bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Sporculardan Yurdaer Etike de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Kurtulmamız için çalışan, dua eden herkese teşekkür ediyorum. Çok zor bir tecrübe yaşadık. Sonuçta özgürlüğümüze kavuştuğumuz için mutluyuz” dedi. Aileleriyle görüştüklerini ve onları haberdar ettiklerini ifade eden Etike, çok yorgun olduklarını dinlendikten sonra bir an önce Türkiye'ye gitmek istediklerini söyledi. Dinlenmeleri için Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği'ne götürülen sporcuların yarın sabah erken saatlerde THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a hareket etmeleri bekleniyor. Türk sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu gözlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!