Türk güreşinde operasyon Ekim ayında

Güncelleme Tarihi:

Türk güreşinde operasyon Ekim ayında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 13:13

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Milli takım sporcularına, kulüp antrenörlerinin karıştığı hakkındaki söylemlerine açıklık getirdi ve Ekim ayında ''radikal'' kararlar alacaklarını belirtti. Başkan Yerlikaya, ''Doğruluk payı var mıdır, evet vardır ve kulüpler sporcuya az da olsa etki ediyor'' dedi.

Haberin Devamı

Asrın güreşcisi ünvanını elinde bulunduran Hamza Yerlikaya milli takımlarda ve güreş camiasında yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ''yapılanlar yanlıştır. Usul yanlıştır. Milli takımlara Etki edecek tek kişi vardır, oda milli takim antrenörüdür. Milli takım antrenörinden başka hiç kimsenin uluslararası müsabakaya çıktığı zaman sporcuya etki etmesi doğru değildir. Bu eksiklikmi evet eksikliktir. Biz bu konuları biliyoruz ve ileriki zamanda bunuda telafi edeceğiz. Biz hataları ve yapılanları görerek ders alarak bir dahaki şampiyonalarda bu hataları yapmamak yaptırmamak için uğraşıyoruz. Bizim derdimiz sporcu mindere çıktığı zaman nasıl başarılı olabilirizi düşündürmenin, düşünmenin yolunu buldurmak istiyoruz. Bu şampiyonadan ders çıkarmak, bir dahaki şampiyonada nasıl başarılı olunurun yolunu bulmak. Eksiklikleri hızlı bir şekilde telafı etmek ve bu yönde de çalışmak istiyoruz, ''diye konuştu

Başkan Hamza Yerlikaya, artık radikal kararların alınması zamanının geldiğini belirterek, ''Dünya şampiyonasından sonra Mili takım üzerinde hiçbir kulup anterörün etkisi kalmayacak ve bu etkiyi kesinlikle sıfırlayacağız, ''dedi
Yerlikaya, ''İnşallah Ekim ayında bunu gerçekleştireceğiz. Biz 2012 sonunda çok geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yaptık ve 700 kişi katıldı. Şimdi 2013 yılında, tarihinde ilk defa bir federasyon başkanı yıldızlar Avrupa, Dünya gençler ve Avrupa büyükler dünya şampiyonasına gitti. Eskiden sadece büyükler Avrupa, büyükler Dünya ya gidilirdir gençler ve yldızlara gidilmezdi. Ben tam aksine davrandım ve bu sene Yıldızlar Avrupa, Dünya gençler, Avrupa ve dünya şampiyonalarına gittim. Hepsine Hocalarımızı atadık ve onların raporlarına göre sporcular milli takıma girdi. Herşeyi gözlemliyorum takımdaki sporcunun durumu ne potansyeli nedir nerede eksikilk var. Ne çalışmış. Ne çalışmamış. Neler yapmış. Milli takıma atamış olduğumuz hocanın durumu nedir. Ben herşeyi biliyorum ve artık herşey değişecek. Kapmalara bizat kendim iştirak ederek izleme imkanı buldum. Arkadaşlarımızın sorunlarını kamplarada takip ettik. Ben ve arkadaşlarım 2013 yılının rötgenini çektik. Biz rötgeni çekelimki, 2016 yılında bu problemleri yaşamayalım dedik. 2016 yılında olimpiyatlarda miletimizi madalyasızlığa boğmayalım dedik. Onun bunun için bize verilen sorumluluğu Ekim ayında, Milli takım hocaları, ana kademlerin tamamını gözden geçireceklerini belirtti.

OPERASYON EKİM AYINDA
Hiç kimse kendisine farklı bir şey anlatmasına gerek olmadığını belirten Yerlikaya, ''Bu yaşananları ben kendim gördüm ve ben kendim bizat bunu gözlemledim. Kimin ne kadar potansiyeli var. Minderde sporcu maç yaparken hangi hocanın sporcuya ne kadar etkisi var. Nerede müdahale ediyor? Nerede etmiyor? Yangi boşluğu dolduruyor. Tamamını not aldık. Bu gözlemlerin neticiesinde Operasyon Ekim ve Kasım ayında. Bütün kademelerde iyi olan iyi olmayanların nabzet yolunu açacağız'' dedi.

YERLİKAYA: ELİMİZİ TUTMAYANA ALLAH SELAMET VERSİN
Türkiye'de kulüpler arasında sorunların olduğu yönündeki soruya ise Yerlikaya, ''Bunlar hep konuşuluyor, hep te konuşulacak, ben ilk gün söyledim? elimiz havada tutanın elini tutuk. Tutmayana Allah selamet versin ve hayatlarında başarılar dileriz'' dedi.

Yerlikaya, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Biz tamamen objektif kriterlerle davranıyoruz. Herkese eşit şartlara da ve eşit oranlarda davranıyoruz. Biz bu sistemi değiştireceğiz. Sistem üzerinde görmediğimiz ya da bu konuda hassasiyetini taşıyan, sporun içinde spora gönül vermiş, sporun içerisindekilerinde bilgisine başvurduk ve bilgisini aldık. Bu süre zarfında herkesle konuşuyoruz. Turnuva eksiklikleri varsa turnuva, eksiklerini artıracağız. Kamp eksiği varsa kamp eksiğini gidereceğiz. Kuluplerdeki dinamizin biraz daha artması gerektiğini belirtiyoruz. Sadece antremanı milli takım da değil kulüplerdede yapılması gerektiğini anlatacağız"

ARTIK BİLİM VE PROFOSYONELLİK ZAMANI
Başkan Yerlikaya, ''artık bilim ve profosyonellik zamanının geldiğini belirterek, çocuklarımızı biraz daha profesyonelleşitrmeliyiz. Bu davada altın madalya alabileceklerini izah etmeliyiz. Anlatmalıyız ve bu pisikolojiye alıştırmalıyız. Çünkü devletimiz bizden beklenti içerisinde. Bize çok bütük imkanlar veriliyor ve imkanları bizde sporcularımız için seferber ediyoruz. Bunun karşılığının nasıl ödülü varsa da hesabıda sorulacaktır. Serbest stilde 2010 da madalyasızdık, 2011 de 1 gümüş aldık, 2012 yılında 0 madalya ve 2013 yılında 2 bornz madalya aldık. Aldık serbest stilde Çıkış var ama! tam tatminkarmı asla değil. Bizi bronz tatmin edemez, etmemeli. Tarih gümüş ve bornzları yazmayacak. ''Tarih altınları yazacak'' ve tarihe Altın harflerle girmek lazım ve bence hedef budur . Bu hedef doğrultusunda koşturacağız. Bronzlar gümüşler bizi tatmin edemez. Mutlu da etmeyecek. Hedeften de şaşmayacağız. 4 sene sonunda bu inancı halkımıza ve güreş camiasına aşılayacağız. Bu uğurda çalışacağız. Herkes profesyoneleşecek ve kavgaya, husumete yer bırakmayacağız. Dedikodulara asla yer vermeyeceğiz. Yolumuz altın madalya olacak. Bu yolda mücadele edeceğiz ve Hedefimizden şaşmayacağız. Milli takımda çok başarılı ve yetenekli çocuklarımız var. Hem başarılı yetenekli hem ahlaklı ve milli manevi değerlerede milletinede bağlı. Bu çocuklarımıza hizmet vermekte bize ayrı gurur veriyor. Biz şu anda girmiş olduğumuz bu yolda başarılı olmayı hedefliyoruz. '2016'yı bekleyin, bomba gibi geleceğiz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!