Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Mustafakemalpaşa’da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Mustafakemalpaşa’da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 17:37

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Kültür Basın ve spor Şöleni, Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği’nin organizasyonu ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ana sponsorluğunda yapıldı.

Haberin Devamı

Türk dünyasının kalbi Mustafakemalpaşa'da attı.

2. Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni’ne Kafkaslar, Balkanlar, Orta Asya ve Ortadoğu’dan 16 ülke temsilcisi katıldı.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Türk topluluklarının birbiriyle daha yakından tanışması ve kültürde, eğitimde, sporda ve iş hayatında ileriye dönük işbirliklerinin kurulması ve büyütülmesi maksadıyla gerçekleştirilen şölen büyük ilgi gördü.

Organizasyona Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Genel Başkanı Ahmet Tüzün, Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkistanlılar Derneği Başkanı Ekber Yassa, BatıTrakyalılar Derneği Başkanı Özkan Hüseyin, Afganistan Türkmenleri Temsilcisi Mustafa Kemal Mahdum, Gagavuzya Temsilcisi Güllü Karanfil, Azerbaycan Temsilcisi Ağası Hun, Irak Türkmenleri Kerkük Temsilcisi Isam Abdukadir ile Türk Dünyasının birçok bölgesinden temsilciler ve misafirler ile basın mensupları katıldı.

Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Mustafakemalpaşa’da yapıldı
Şölen, Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Şeyh Müftü Türbesi’nde yapılan ’Türk Dünyasında Birlik’ duasının ardından Belediye Düğün Salonu’nda ‘Türk dünyasında İşbirliği’ konulu konferanslar verildi.

Haberin Devamı

Kaymakam Mustafa Masatlı konuşmasında Türkiye’nin dünya coğrafyasında yaşayan Türklere anavatanlık yaptığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Orta Asya’daki bütün kardeşlerimize kollarımızı açıyoruz. Onlara olan desteğimiz, gönül birliğimiz sürecek" dedi.

Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Mustafakemalpaşa’da yapıldı
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, böyle bir şölene ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu söyleyerek, "Sınırların artık sadece haritalarda kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye, soydaşlarıyla artık her alanda buluşuyor. Yeter ki kafamızdaki önyargıları, başkalarının bize dayatmak istediği ayrılık fikirlerini kaldıralım" dedi.
Türk Dünyası Kültür ve Spor Şöleni Mustafakemalpaşa’da yapıldı
Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Genel Başkanı Ahmet Tüzün ise, Türk dünyasındaki iş birliğinin ancak güçlü bir iletişim ağıyla sağlanabileceğini kaydederek, “Kültürde, sanatta, ilimde, teknolojide, eğitimde ve sporda gönül birliğimizi iş birliğine dönüştürmek için çalışıyoruz. Türk dünyasında kardeşlerin işbirliği için bu tür çalışmalarımız artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konferansın ardından Adnan Menderes Meydanı’nda sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikler çerçevesinde aba güreşi, kuşak güreşi ve bilek güreşi ile okçuluk gösterileri yapılırken, Türk kültürüne ait tarihi zekâ ve strateji oyunu mangala yarışmaları da büyük ilgi gördü.

BAKMADAN GEÇME!