Türk Badminton takımı İran'da şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk Badminton takımı İranda şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 20:20

Haberin Devamı

İran'ın başkenti Tahran'da, 2 Şubat Perşembe günü başlayan turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Pakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Lübnan, Irak, Kazakistan, Afganistan, Ermenistan, Guatemela ve Slovakya katıldı.

Türk Milli Takımı'nın 4 bayan ve 4 erkek sporcuyla katıldığı turnuva, bugün yapılan karşılaşmalarla sona erdi.

Turnuva'da Türk sporcular Nursel Doğan ve Gülçin Köse, çift bayanlar müsabakalarında birinci olarak Türkiye'ye bu branşta ilk kez şampiyonluk kazandırdı. Nursel Doğan ayrıca, bayanlar tek yarışmalarında da 3. oldu.

Türk sporcular Mehmet Tural ve Ali Kaya da çift erkekler yarışmalarında, İranlı sporculara final karşılaşmasında yenilerek, turnuvayı ikinci tamamladılar.

Turnuvanın tek erkekler karşılaşmalarında Pakistan 1., İran 2. olurken, tek bayanlar karşılaşmalarında ise İran birinci, Suriye ikinci, Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Türk Badminton Milli Takım Antrenörü Mehmet Yorulmazlar, turnuvanın bitiminde yaptığı açıklamada, elemelerde zorlu rakiplerle karşılaşmalarına rağmen çift müsabakalarda finale kalarak büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

Çift bayanlar müsabakalarında birinci, çift erkek müsabakalarında ise ikinci olduklarını vurgulayan Yorulmazlar, “Turnuvada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz ve böyle bir uluslararası turnuvada ilk kez İstiklal Marşımızı okuttuğumuz için çok mutluyuz” dedi. Yorulmazlar, bundan sonraki hedeflerinin dünyanın en büyük badminton şampiyonası “Thomas Cup” olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!