Turgay Şeren: Tam rezalet

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Tam rezalet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GALATASARAY'IN, hemen hemen bütün Avrupa Kupası maçları izledim. Buna İstanbul'da 5-0 yenildiği Chelsea maçı da dahil. Böylesine kötü, böylesine berbat ve böylesine rezalet bir G.Saray'a rastlamadım. Taffarel, kaleciliği unutmuş. Capone, Popescu, Bülent ve Hakan defansı bırakmışlar kendi kendilerine sahada bir şeyler yapmaya çalıyorlar. Ama sonuç tam bir fiyasko.

Galatasaray'ın orta sahası ise anlatılır gibi değil. Bülent, Hasan Şaş, Ahmet ve sonradan oyuna giren Ergün sanki ilk defa sarı kırmızılı formayı giyiyor gibi. Ne yaptığı bilmez bir halde, bir sağa bir sola koşuyorlar. Attıkları her top rakibe gitti. Hani o, G.Saray'ın süper bir presi vardı ya, o modern futboldan en ufak eser yoktu.

Forvette Jardel zaten top gelince oynuyor. Dün akşam kimse ona pas veremediği için, o da kötülerin arasına girdi. Yanında oynayan Ümit savruk. Bir sağa bir sola koştu durdu. Ne yaptı, diye sorarsanız hiçbir şey yapmadı derim. Onun yerine giren Marcio ise başka bir alem. Herhalde Lucescu, Jardel'e güç katsın diye onu oyuna soktu. Ancak tam tersi oldu. Marcio, Jardel'in tüm koşu yollarına girdi, onu da kilitledi, G.Saray forveti de tümüyle iflas etti.

Ama özellikle siz dün akşam Hakan'ı görmeliydiniz. Hava toplarında yaptığı bir stoplar vardı ki, evlere şenlik. Ben saydım tam 4 tanesi, 3 metre uzaktan taca gitti. Suat'ın gördüğü bir kırımızı kart, G.Saray'ın disiplinsiz oynadığının en büyük kanıtı. Bunu defalarca yazdım. Kırmızı ve sarı kartlara G.Saray taraftarının alışması lazım.

St. Graz hafif bir takım, ancak G.Saray'dan çok daha iyi oynadılar. Özellikle savunmada Jardel'in yanında oynayan Popopiç, ölümüne mücadele etti. Graz'ı alkışlıyorum. UEFA şampiyonunu yendiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!