Turgay Şeren: Kaleci faktörü

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Kaleci faktörü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

İSPANYOL takımı hepimizin tanıdığı futbolculardan kurulu. Raul, Fran, Etxeberria, hele hele Urzaiz'i G.Saray maçından hatırlıyoruz. Hierro, Guardiola, bunlar İspanyol Milli Takımı ve kendi takımlarında yıllardır oynuyorlar. Ve dikkat ederseniz İspanya takımı Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası finallerine kalıyor, ama o turnuvalarda oynadıkları maçlarda asla istedikleri sonucu alamıyorlar. Bunun nedeni, İspanya'da yabancı oyuncu sayısı serbest. Her kulüp takımında istediği kadar yabancı futbolcu oynatıyor. Ve tabii Milli Takım seçicisi Camacho'ya seçecek oyuncu kalmıyor. Bu acaba Türk futbolunun kulağına küpe olur mu? Bana sorarsanız olmaz. Bu Futbol Federasyonu yabancı oyuncu sayısını serbeste kadar gider ve Türk futbolunun da içine eder.

NORVEÇ HAKETTİ

Norveç bileğinin hakkıyla kazandı. Çok iyi mücadele ettiler. Yürekten oynuyarlar. İspanyol takımının teknik kapasitesi çok iyi, ama o kadar. Rakipleri ile mücadelede çoğu kez yenik düştüler. Kalecileri Molina inanılmaz bir zamanlama hatası yaptı. Bir kaleci böyle hata yaparsa, forveti de gol atamazsa, o maçı kaybeder. İspanyol takımı da doğal olarak kaybetti.

Norveç takmımının forveti Flo (Chelsea), Iversen (Tottenham), Solskjaer (M.United), üçü de İngiliz Premier Ligi'nde oynuyor. Bir de muhteşem seyircileri var. 25 bin Norveç'li 90 dakika takımlarını ateşlediler. Darısı bizim başımıza. Norveç kalecisi Myhre büyük bir hata yaptı, 6 saniyeden fazla topu elinde tuttu, bereket gol olmadı. Bu kuralı ileride konuşacağız. Kalecilerimizi ve hakemlerimizi uyaracağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!