Turgay Şeren: Hagi, Jardel varsa korkma

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Hagi, Jardel varsa korkma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GALATASARAY'ın geniş bir kadrosu var. Maç öncesinde alışılmış oyunculardan yoksun gözüken G.Saray, diğerleriyle sahaya çıkıyor, ellerinden geldiğince oynuyorlar ve eksikleri asla aratmıyorlar. Bu Jardel değişik bir futbolcu ve Allah ona çok büyük şans da veriyor. O da bu şansı çok iyi kullanıyor. Attığı bir ikinci gol var. Kocaelispor kalecisinin iki metre önünde, iki Kocaeli defans oyuncusu birbirine bıraktı, ‘‘sen vur, ben vurayım’’ dediler. Top Jardel'in önüne düştü. Yapılacak tek şey, golü atmaktı. Jardel de bunu yaptı.

HAGİ ATIYOR ATTIRIYOR

G.Saray galip duruma geçince rahatladı. Bir de üstelik Kocaelisporlu Hagi'ye acımasız bir tekme atınca kırmızı kart gördü ve tabii Kocaelispor tükendi, G.Saray'ın devamlılığı ve dayanılmazlığı devam etti.

Hagi varsa, G.Saraylı maçı izlerken asla endişe duymasın. Ya ölü toptan bir gol atıyor, ya da attırıyor. Dün Emre ile nefis bir paslaşmanın sonunda uzak mesafeden attığı frikik golü bir Hagi'nin klasiğiydi. Rakip ceza sahasının 3-5 metre dışındaki çevrede ne zaman G.Saray faul kazanırsa, bunların çoğunu Hagi bugüne kadar gol yaptı. Dün akşam da tekrarladı. Hagi yalnız gol atmakla kalmadı, takımı da içeriden yönetiyor. Geçtiğimiz yıllarda da yönetirdi. Ancak Lucescu'nun teknik direktör olmasından sonra Hagi bu görevi daha çok üstlendi. En çok münakaşa ettiği de Jardel. Attığı ikinci frikik golü ilkinin hemen hemen aynı. Söyledim ya, eğer Hagi'den gol yemek istemiyorsan, rakip olarak kendi ceza alanının yakınında, uzağında faul yapmayacaksın.

Ben dün akşam Ümit'i çok beğendim. G.Saray orta sahasında çok koşan, çok mücadele eden ve topu kaybeden forvet oyuncularının hatalarını kapatan futbolcuydu Ümit. Bravo ona. Uzun zamandır böylesine güzel ve yürekten oynamamıştı.

BÜLENT ÇOK GÜVENLİ

Defansta Bülent her zamanki gibi çok güvenli ve hava toplarında her zaman hakim. Kocaelispor için söylenecek fazla bir şey yok. G.Saray maçı öncesi en iyi defans oyuncularından Mirkoviç'i F.Bahçe'ye sattılar. Demek ki ligde fazla bir şey beklemiyorlar. Zaten şu anda da sıfır puanları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!