Trump’ın yemek yediği o mekânın perdeleri Bursalı Marteks'ten

Güncelleme Tarihi:

Trump’ın yemek yediği o mekânın perdeleri Bursalı Marteksten
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:46

ABD Başkanı Donald Trump’ın, eski Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarından Mitt Romney ile geçtiğimiz hafta yaptığı görüşme Bursa’daki bir tekstil firmasında büyük heyecana yol açtı. İkilinin görüşme yaptıkları restoranın perdeleri Bursalı Marteks A.Ş. tarafından üretildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Trump’ın yeni yönetiminde adı 'Dışişleri Bakanı' olarak geçen Mitt Romney ile görüşme New York City’de Jean-Georges restoranında gerçekleşti. İkilinin yemek yediği mekan ile ilgili bir ayrıntı ise Bursalı Marteks kadar Türkiye tekstil sektörünü de ilgilendirecek türdendi.

BURSALI MARTEKS’İN PERDELERİ ASILIYDI

İkilinin yemek yedikleri mekânın fotoğraflarının medyaya düşmesinin hemen ardından Marteks ile ABD’de ürün verdikleri firma arasında dikkat çeken bir mesaj trafiği başladı. ABD’deki firmanın yetkilisi, Marteks A.Ş. yetkilisi Kaya Cinoğlu’na durumu bu e-posta mesajı ile iletti. 

İPLİK TİCARETİ İLE BAŞLADI

Bursa’da üretim yapan Marteks A.Ş. 1980 yılında Remzi Cinoğlu tarafından iplik ticareti yapmak üzere kuruldu.  Marteks, uzun yıllar Türkiye’nin en büyük iplik fabrikalarının distribütörlüğünü yaptı. Şirket, 1986 yılında ev tekstili alanında perde üretmek üzere makine yatırımları yaparak, üretim hayatına başladı.

Trump’ın yemek yediği o mekânın perdeleri Bursalı Marteksten

70 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Haberin Devamı

Hali hazırda şirket, dünyanın 70 ülkesine ürün ihraç ediyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren bir dizi otel zinciri de Marteks’in ürün tedarik ettiği noktalar arasında. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Marteks, Avrupalı lüks tekstil devlerinin alındığı Proposte Fuarı’na Avrupa dışından davet edilen ilk firma.

BURSASPOR’UN DA ESKİ BAŞKANI

Bu arada Marteks’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Cinoğlu, Bursaspor’un da eski başkanlarından. Cinoğlu, Elvir Baliç’i Bursaspor’dan Fenerbahçe’ye transfer eden başkan olarak da biliniyor.

Trump’ın yemek yediği o mekânın perdeleri Bursalı Marteksten


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!