Triatlonda hedef 2020 olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Triatlonda hedef 2020 olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 14:35

Üç branşın () bir arada yapıldığı spor dalı triatlonun, her yaşta yapılabilme özelliği ile son yıllarda ilgi çektiği bildirildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, 2. Konya Triatlonu Bayrak Yarışları için geldiği Konya'da, ilk defa geçen yıl takım triatlonunu Konya'da başlattıklarını söyledi.

Güneş, triatlon yarışlarına, lisanslı olan tüm sporcuların katılabildiğini ve bu yarışlarda 30 civarında hakemin görev yaptığını belirterek şöyle devam etti:
“Yarışmalarda elektronik ölçme sistemi kullanıyoruz. Her sporcunun ayağında çip sistemi var. Bununla da yarışma sonuçları elektronik olarak ölçülmekte. Yarışma, 750 metre yüzmenin ardından, 20 kilometre bisiklete binme ve 5 kilometre de koşu şeklinde yapılıyor. Olimpik mesafelerde ise bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklete binme ve 10 kilometre de koşu şeklinde gerçekleştiriliyor.”

Her yaşta yapılabilen bir spor

Güneş, Türkiye'de 2 bin 500 lisanslı sporcu olduğunu ve yaklaşık 600'ünün faal olarak spor yaptığını söyledi.

Her yaşta yapılabilen bir spor olmasının triatlonun en büyük özelliği olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:
“Bazı spor branşları gibi triatlon belli yaşlardan sonra bırakılmıyor. Her yaşta yapılabilen bir spor. Triatlon demir adam sporu olarak adlandırılıyor. Zor bir spor olarak görülüyor fakat çalışılmadığı zaman bütün spor branşları zordur. Tabii ki biraz daha fazla özveri istiyor ama her yaşta yapılabilen spor branş olması nedeniyle de tüm sporseverlerin yapabileceği bir spor. Çünkü yüzmeyi, bisiklete binmeyi ve koşmayı herkes yapabilir. Bunlar özel yetenek gerektiren şeyler değil. Sağlıklı yaşamak isteyen, 'ben spor yapmak istiyorum' diyen herkesi triatlon yapmaya davet ediyorum.”

“Ülkemizde 4 tane uluslararası yarışma var”

Türkiye'de triatlonun fazla bilinmeyen ve yeni gelişen bir spor olduğunu belirten Güneş, “Bu sporun tanınması için çalışıyoruz. Hedeflerimiz arasında Avrupa şampiyonası, sonrasında da dünya şampiyonası ve olimpiyatlar var” dedi.

Önümüzdeki yıl Triatlon Avrupa Şampiyonası'nın 14-16 Haziran tarihleri arasında Alanya'da yapılacağını açıklayan Güneş, “Ülkemizde 4 tane uluslararası yarışma var. 3'ü Avrupa kupası, biri de Balkan şampiyonası. Avrupa kupası ayaklarından birisi 5-6 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirildi. İkincisi ise 1 Temmuz'da İstanbul'da, üçüncüsü de 5-7 Ekim'de Alanya'da yapılacak. Elazığ'da 8-9 Eylül'de Balkan Şampiyonası yapılacak” diye konuştu.
2013 Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasında başarı elde etmeyi hedeflediklerini dile getiren Güneş, şunları kaydetti:
“Dünya şampiyonasından madalyalarla dönerek en büyük hedefimiz olan olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 2020 olimpiyatları Türkiye'ye alınırsa triatlonun orada temsil edilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. İstanbul'daki yarışmayı 2020 olimpiyatlarına hazırlık olarak görüyoruz. Bu anlamda parkuruyla, her türlü sistemiyle şimdiden bunun hazırlıklarına başladık. Çünkü biz Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı alacağına inanıyoruz. Hedeflerimizi buna göre belirledik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!