Transfer bombası ata şampiyon jokey!

Güncelleme Tarihi:

Transfer bombası ata şampiyon jokey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 09:22

700 bin lirayı aşan bir bedel karşılığı Talip Öztürk tarafından Gazi Koşusu için alınan safkanla piste çıkması için dünyanın en ünlü jokeyi olan Frankie Dettori’ye teklif gitti. Anlaşma olursa 28 Haziran’da ayrı bir heyecan yaşanacak.

Haberin Devamı

AT yarışlarının derbisi olan ve bu yıl 89’uncu kez düzenlenecek Gazi Koşusu’nda büyük bir yıldız büyük ihtimalle boy gösterecek... 28 Haziran pazar günü Veliefendi Hipodromu’nda koşulacak dev mücadelede yarışseverler dünyanın en ünlü jokeyi Frankie Dettori’yi anlaşma sağlanırsa at üzerinde görecek... At sahibi ve yetiştirici Talip Öztürk tarafından Gazi Koşusu için Nevzat Seyok ekürisinden 700 bin lirayı aşan bir bedel karşılığında satın alınan Victory River adlı safkana binmesi için teklif götürülen İtalyan jokey, ilk etapta olumlu cevap verdi.

Transfer bombası ata şampiyon jokey

Ünlü jokey Frankie Dettori

FORMUNUN ZİRVESİNDE
Daha önce de Türkiye’de Gazi Koşusu da dahil bir çok büyük yarışa katılan Dettori’ye de Victory River’a binmesi için dereceye girip alacağı ikramiyenin haricinde açıktan iyi bir para teklif edildiği Veliefendi kulislerinde konuşuluyor.
45 yaşındaki Dettori son olarak 2 milyon 200 bin dolar ödüllü İngiltere’deki Epsom derbisini Golden Horn, Fransa’daki 1 milyon Euro ikramiyeli Kısrak Koşusu’nu da Star Of Seville adlı safkanlarla kazanmıştı.
Formunun zirvesinde olan Dettori, Victory River ile Gazi Koşusu’nda start alıp, almayacağına en geç cuma gününe kadar net yanıt verecek.

Transfer bombası ata şampiyon jokey

Satışıyla sezonun flaş safkanı olan Victory River

Halis Karataş ile ortaklığı var!

DÜNYANIN en ünlü ve popüler jokeyi olan Dettori, kariyerinde 500’ün üzerinde grup yarış kazandı. Bir çok kez yılın jokeyi seçilen Dettori, 1996 yılında Ascot Hipodromunda aynı gün içerisinde katıldığı 7 yarışı da kazanarak bu alanda bizim ünlü jokeyimiz Halis Karataş ile birlikte önemli bir rekorun da sahibi.

11 safkanın jokeyi belli

GAZİ Koşusu’na 11 gün kala bazı safkanların jokeyleri de belli oldu. İşte o atlar ve jokeyleri...

ARSEN LUPEN: Akın Sözen
GÜNGÖR BABA: Gökhan Kocakaya
HOUDİNİ: Kadir Tokaçoğlu
KAREEM: Mücahit Bayır
MY BAŞKAN: Uğur Polat
RENK: Ahmet Çelik
ROYAL PUNCH: Sadettin Boyraz
OĞLUM BERAT: Halis Karataş
WOLFS REVENGE: Özcan Yıldırım
ZEALOUS LINE: Nurettin Şen
TATVAN İNCİSİ: Selim Kaya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!