Trans Anotolia Rallisi ekibi Karaman'da

Güncelleme Tarihi:

Trans Anotolia Rallisi ekibi Karamanda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 19:02

Ralli tutkunlarına hem yarış heyecanı yaşatmak hem de Türkiye'nin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Trans Anotolia rallisi ekibi Karaman'da mola verdi.

Trans Anatolia Rallisi hakkında bilgi veren ekip öncülerinden Orhan Çelen, Trans Anatolia Rallisi fikrinin geçen yıl ortaya atıldığını söyledi.

Rallinin 8 Eylülde Antalya Köprülü Kanyon'da başladığını anlatan Çelen, toprak yollardan Ermenek, Karaman, Karapınar Meke gölü, Kapodokya bölgesi geçildikten sonra geri dönüldüğünü ve kamp için Karaman merkeze bağlı Pınarbaşı köyüne geldiklerini belirtti.

Çelen, yarışmacı ve teknik elemanlardan oluşan 90 kişilik ekibin Karaman'da 1 gün mola verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Daha önceden hareket eden bir ekip güzergahı tespit etti. Bu güzergahta işaretlemeler yapıldı. Yarışmacılara noktalar yazılı olarak verildi. Ayrıca sürpriz noktalara bulduklarında puan alabilecekleri eşyalar konuldu. Katılımcılar ellerinde harita olmadan verilen bilgilerle yollarını bulup yarışı tamamlamaya çalışıyorlar. Ekipte 34 motor, 8 cip ve teknik araç var. Yarışmacıların her türlü ihtiyacı kurulan kamplarda en iyi şekilde karşılanıyor.”

Çelen, organizasyonu düzenleyen firmanın aslına uygun olarak 200 kişilik kıldan bir yörük çadırı yaptırdığını ve yemek ihtiyaçlarının bu çadırda karşılandığını belirtti.

Pınarbaşı köyünde de halkın sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını anlatan Çelen “Türk halkının misafirperverliği ekipteki yabancı arkadaşları hayretler içinde bırakıyor. Bizlere çeşitli ikramlarda bulunuyorlar. Adeta seferber oluyorlar.
Karaman bu tür organizasyonlar için çok uygun. Buradan Akseki'ye geçip orada yarışı tamamlayacağız. Fakat burada görüp yaşadıklarımızı, dostlukları hiç unutmayacağız” diye konuştu.

Pınarbaşı Köyü Muhtarı Alaaddin Cüce ise böyle bir gurubu köylerinde misafir etmekten memnun olduğunu söyleyerek “Köyümüzü bu insanlara tanıtmış olduk. Köylümüz ile turistler arasında sıcak dostluklar oluştu. İnşallah bu tür organizasyonlar artarak devam eder” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!