Trabzonspor'da yeni sayfa

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda yeni sayfa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü’nün olağan genel kurulunda başkanlığa Özkan Sümer seçildi.

19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan genel kurulda, Özkan Sümer, Ümit Özgür ve Hikmet Onur'un Mehmet Ali Yılmaz lehine hazırladığı üç liste yarıştı.

Kongreye 2 bin 406 üyeden 1134’ü katıldı. Gizli oylama açık tasnif sistemine göre yapılan seçimler sonunda Özkan Sümer 576, Mehmet Ali Yılmaz 503, Ümit Celal Özgür ise 34 oy aldı. 21 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan başkanlığı görevini Cengiz Çebi üstlenirken kulüp başkanı Mehmet Ali Yılmaz genel kurula katılmadı.

Bordo-mavili takımın 40. dönem başkanlığına seçilen Özkan Sümer, başkanlığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un genel kurulunun genel olarak iyi bir ortamda geçtiğini de belirterek, "Birbirimize eklene eklene dev bir Trabzonspor oluşturacağız" dedi.

Sümer "Biz Trabzonspor’a hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra kulüpte dayanışma örneği göstereceğiz. Bu sonucun açıklanmasının ardından bazı tepkiler ile karşılaşabiliriz. Bu tepkilere iyi bir biçimde yaklaşalım. Trabzonspor sorumluluğu herkesle barışık olma zorunda olmamızı gerektiriyor" dedi.

YENİ YÖNETİM KURULU'NDA FİRE YOK

Trabzonspor’un dün yapılan olağan genel kurulunda sonra, Divan Kurulu tarafından oy tasnif işlemi tamamlandı.

Divan Kurulu’nun Sadri Şener Sosyal Tesisleri’nde yürütüğü oy tasnif çalışmaları sonunda, Özkan Sümer’in listesi değişiklik olmadan seçimi kazandı. 30 kişilik yönetim kurulunda Başkan adayı Özkan Sümer 562 oy aldı. Yönetim kurulu listesinde en çok oyu 576 oyla Ahmet Ağaoğlu alırken, Murat Saylan 546 oyla en az oy alan üye oldu. Mehmet Ali Yılmaz’a ise 526 oy çıktı.

Divan Kurulu oy tasnif işlemlerinin tamamlanmasının ardından görevi yönetim kuruluna devredecek.

Trabzonspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, eski yönetim kurulunun yeni seçilen yönetim kurluna 3 Ocak Çarşamba günü görevi devredeceği bildirildi.

YENİ YÖNETİM KURULU

Trabzonspor'da, Özkan Sümer başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Ahmet Ağaoğlu
Ahmet Kul
Salih Alparslan
Mustafa Bekaroğlu
Serdar Bali
Kenan Atalay
Ömer Gürsoy
Tahsin Usta
Alparslan Özdemir
Mahmut Ören
Mehmet Ongan
Nuri Günaydın
Yusuf Reha Alp
Coşkun Kahraman
Süleyman Aydoğdu
İsmet Akaydın
Orhan İlarslan
Fikret Yavuz
Bahri Köse
Ömer Sağır
Mehmet Öksüzoğlu
Yusuf Ziya Yılmaz
Ali Karahasan
Murat Saylam
Kenan Sönmez
İlhan Demirel
Hasan Ali Genç
Müminhan Bilgin
Kerim Kalafakoğlu

TAHMİNİ BÜTÇE ONAYLANDI

kurulda, kulübün 19.8 triyonluk tahmini bütçesi oy çokluğuyla kabul edilirken, denetleme ve yönetim kurulu faaliyet raporları da ibra edildi.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu faaliyetlerinin, kulüp genel sekreteri Bülent Akyazıcı’nın okumasının ardından, kulüp eski başkan yardımcılarından Ali Kemal Aktürk, faaliyet raporlarına büyük eleştiriler getirdi.

Aktürk, yönetim kurulu faaliyetlerinin Trabzonspor gibi büyük bir kulübe yakışmadığını savunarak, "Bu yönetim, Trabzonspor’a hiçbir şey vermemiştir. Ben bu yönetimle daha önce 4 ay gibi bir dönemde çalışmıştım. Yönetimin başarılı olamayacağını görerek de istifa etmiştim" dedi.

Yönetim kurulu üyesi Mustafa Erdem ise kongrede oyunu Mehmet Ali Yılmaz’a vereceğini belirterek, "Başkan Yılmaz ile 2 yıl birlikte çalıştım. Onun maddi ve manevi gücünü gördüm. Ben başkanın yeni bir yönetimle seçime girmesini isterdim. Başkanlık para işidir. Mehmet Ali Yılmaz’a bu camianın ihtiyacı vardır. Başkan Yılmaz’ın içinde yer aldığım listeyi, başkana verilen oyların ikiye bölünmemesi içinde geri çektim" diye konuştu.

SÜMER: "TRABZONSPOR'UN PATRONA DEĞİL BAŞKANA İHTİYACI VAR"

Trabzonspor Kulübü başkan adaylarından Özkan Sümer, Trabzonspor’un kimsenin cebine sığmayacak büyük bir kulüp olduğunu söyledi.

Özkan Sümer, genel kurulda yaptığı konuşmada, hiç kimsenin tek başına kulübe sahip olamayacağını da belirterek, "Bunun dışındaki her düşünce sağlıksız bir düşüncedir. Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın yaptığı hizmetlere değer verdiğimizi daha önce söyledik. Ancak Trabzonspor, bütünlüğü sağlamak zorundadır. Trabzonspor’un patrona değil, başkana ihtiyacı vardır“ dedi.

Haberin Devamı
Olağan genel kurul öncesi Trabzon’da garip olaylar yaşandığını, kendisinin ise sözlü olarak saldırılara maruz kaldığını anlatan Sümer, "Bana her türlü saldırı yapılsın, ancak bu saldırılar Trabzonspor düşmanlarına yaptırılmasın. Ayrıca ben ne yaptım? Trabzonspor başkanlığına adaylığımı koymam suç mu? Trabzonspor’u sevmek ve ona hizmette bulunmak cezayı mı gösterir?“ diye konuştu.

Giray Bulak istifa etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!