Trabzonspor'da son gözde Prica

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda son gözde Prica
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2007 11:26

İntertoto Kupası'nda yaşanan Otelul Galati hezimetinin ardından transfer kararı alan Trabzonspor yönetimi, Orhan Ak, Necati, Pawel ve Piotr Brozek kardeşlerden sonra son olarak İsveçli golcü Rade Prica’ya yöneldi.

Bordo mavili ekibin gündeminde yer alan yerli oyuncular, Orhan Ak ve Necati için Galatasaray kulübü ile önümüzdeki günler içerisinde bir görüşme yapılacak. Yönetimi düşündüren tek noktanın, Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ın takımdan gönderdiği Orhan Ak’tan yeterli performansı alamama ihtimali. Galatasaray’ın, bu futbolcunun bonservisi konusunda gerekli yardımın yapılacağı konusunda söz verdiği belirtildi.

Forvette Galatasaraylı Necati ile birlikte Polonya’nın Wisla Krakow takımında forma giyen Pawel Brozek’in ismi gündemde. Pawel Brozek’in ismi daha önce de gündeme gelmiş ancak bu futbolcudan yüksek bonservis bedeli nedeniyle vazgeçilmişti. Necati ve Pawel’in bonservisinde çıkması muhtemel sorunlar nedeniyle forvet için Danimarka’nın Aalborg takında forma giyen ve gol kralı olan İsveçli oyuncu Rade Prica’nın da ismi ön plana çıkıyor. Uzun boyu ile hava toplarına hakim olan Rada Prica’nın hırslı yapısı ile teknik direktör Ziya Doğan’ın beğenisini kazandığı belirtildi.

Bu futbolcunun bonservisi için araştırmalarını sürdüren bordo-mavililer, olumlu sonuç alınması durumunda birkaç gün içerisinde imza attırmayı planlıyor. Rada’nın, Brozek ve Necati’ye oranla Trabzonspor’a imza atmasının daha yakın olduğu öğrenilirken, yönetim bu transferin olumsuz sonuçlanma ihtimali nedeniyle diğer futbolcularla da temaslarını sürdürüyor. 10 numara için de arayışlarını sürdüren yönetim, Wisla Krakow takımında forma giyen ve aynı zamanda Pawel Brozek’in kardeşi olan Piotr Brozek’i gündemine aldı. 3 yabancı futbolcunun da isimlerini yönetime teknik direktör Ziya Doğan’ın verdiği belirtildi.

ZİYA DOĞAN’LA SONUNA KADAR

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren, teknik direktör Ziya Doğan’la hiçbir sorunları olmadığını belirterek, “İstikrardan yanayız. Bizim hocayla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Oynanan futboldan da memnunuz. Sonucun ardından kahrolanlardan daha çok bizim kahrolduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Ancak bu tür sonuçlar alınabiliyor. Bunun önüne geçemezsiniz. Bundan sonra yapmamız gereken camia olarak bütünleşmek ve bu takıma sahip çıkmak. Ligin başlamasına az bir zaman kaldı. Moral depolamalıyız. Takıma takviye yapma kararı aldık. Aslında transfer çalışmalarımız sürüyordu ama şimdi bunu daha da acele olarak sonuçlandırmamız gerektiğinin farkına vardık” diye konuştu. Pişiren, Musampa ve Tomas Jun’a bir teklif gelmesi durumunda bu futbolcuları anında ellerinden çıkartacaklarını söyledi.

TARAFTARIN TEPKİSİ ÜZÜCÜ

Taraftarların gösterdiği tepkinin üzücü olduğunu söyleyen Pişiren, “Taraftarlar işini yapsın. Hocanın ve takımın arkalarında olmalılar. Son maçta kırıldık. Eğer istifa diye bağıracaklarsa, bunu da nezaket ölçüsünde yapmalılar. Başkanlık makamını korumak, hakaret etmemek lazım. Küfürle bu işler düzelmez. Bizim içinde bulunduğumuz durumu onlar bilmiyor. Bugün eski ve yeni yöneticilerle camianın tamamı birlikte olma günüdür. Birlikte olur ve birbirimize destek olursak başarırız. Bugün yöneticilik bizde yarın başkalarında. Gelinen noktadan çok üzgünüz. Herkes şunu bilsin ki, bizimde en çok istediğimiz şey Trabzonspor’un başarısıdır” şeklinde konuştu.

40. YIL KUTLAMALARI YARIN BAŞLIYOR

Trabzonspor’un 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri yarın başlıyor. Etkinlikler 4 Ağustos gecesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda sona erecek. İlk gün Ziyabey Sitesi önünde toplanılacak ve Atatürk Alanı’na kadar yürünecek, ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılacak. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde bir fotoğraf sergisi açılacak. Sergide Trabzonspor öncesi ve bugününe kadar yaşananlar, katılımcılara fotoğraflarla aktarılacak. Akşam ise Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri önündeki Yat Limanı’nda kuruluş kokteyli düzenlenecek. Cuma günü sabah saatlerinde Trabzonspor’un eski başkanlarının, kurucularının, kurullarının ve isteyenlerin toplu halde katılacağı bir mezar ziyareti düzenlenecek. Akşam ise KTÜ Sahil Tesisleri’nde bir balo düzenlenecek. Baloya sanatçı olarak Petek Dinçöz ile Feluka Grubu katılacak. Organizasyonda farklı şovlar da yer alacak. Cumartesi günü ise stadyumda taraftara açık şölen gerçekleştirilecek. Burada yine yerel ve ulusal sanatçıların yanı sıra birçok görsel şovlar olacak. Trabzonspor’un efsane oyuncularının büyük çoğunluğu bu organizasyona katılacak ve bir gösteri maçı yapacaklar. Aynı akşam bordo mavili takım Gürcistan U21 Milli Takımı’yla bir hazırlık maçı oynayacak.

GENÇLERE YOL GÖRÜNDÜ

Trabzonspor’un Gerede kampında 15 genç arasından sıyrılarak A takıma seçilen 4 oyuncunun ikisi yolcu. 6-0’lık Vllaznia maçının rövanşında dahi gençlere yeterince şans vermeyen Doğan’ın Eyüp Kadri ve Selim’in kiralık olarak gönderilmesine onay verdiği, Yusuf ve Emre Hızarcı’nın ise kadroda alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğundan dolayı kaldığı öğrenildi.

MORAL YEMEĞİ

Trabzonspor Yönetim Kurulu, dün akşam futbolcular ve teknik kadroya bir yemek verdi. Akşam antrenmanı sonrasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin bahçesindeki yemeğe Başkan Nuri Albayrak İstanbul’da olduğu için katılmazken, futbolcular tam kadro hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!