Trabzon’un Hami’si var:3-0

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’un Hami’si var:3-0
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bordo mavililer dört as futbolcusundan yoksun çıktığı Altay karşısında, muhteşem oynadı, bombacı Hami'nin birbirinden güzel üç golüyle sahadan galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, iki haftalık aradan sonra yeniden üç puanla buluştu ve taraftarlarını sevindirdi. Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmada hat-trick yapan Hami'nin yanı sıra Camarauli de gecenin yıldızlarındandı. Bordo mavililer bu galibiyetle ligde üçüncü sıradaki yerini korudu.

Samsunspor ve Çanakkale Dardanelspor'a yenilgilerinin ardından huzursuz günler yaşayan Trabzonspor aradığı morali Altay karşısında buldu. Bordo mavili takım, çok üstün oynadığı karşılaşmayı 3-0 kazanarak, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Trabzonspor oyuna hızlı başladı. 8. dakikada Abdullah ceza alanına girerken yere indirildi. Serbest atışı Hami kullandı. Baraja çarpan top direği sıyırarak kornere çıktı. Korner atışından gelen topu İskender kafa vurdu, top bu kez auta çıktı.

17. dakikada Trabzonspor'un ilk golü geldi. Soldan Camarauli ceza alanına girerken yere indirimldi. Serbest atışı Hami kullandı, barajı aşan top kaleci Vedat'ın ellerine çarparak ağlara gitti: 1-0.

24. dakikada fark ikiye çıktı. Abdullah'a yapılan faul nedeniyle kazanılan serbest atışı yine Hami kullandı. Sert vuruşunda top baraja takıldı. Hami bir kez daha şansını denedi. Boşta kalan top Vugrinec'in önüne düştü. Hırvat futbolcunun vuruşunda Serkan Dökme topa elle temas edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Hami çok sert bir vuruşla takımının ve kendinin ikinci golünü kaydetti: 2-0.

30. dakikada Hami nefis bir pasla Hasan'ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Hasan geç kalınca kaleci Vedat topa sahip oldu.

37. dakikada Camarauli enfes bir pasla Hami'yi kaçırdı. Çizgiye inen Hami, Vugrinec'i topla buluşturdu. Bu futbolcunun kafa vuruşunda kaleci topu son anda kornere gönderdi.

İlk yarı Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada Fatih güzel hareketlerle ceza alanına girdi. Sert şutunda top Nihat'ta kaldı.

59. dakikada Fatih'in nefis pasıyla Murat bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sert vurdu Nihat mükemmel bir refleksle kornere çeldi.

60. dakikada Ünal sağdan çok tehlikeli ortaladı. Kaleci Vedat kaleye girmekte olan topu son anda çataldan dışarı tokatladı.

69. dakikada Ünal mükemmel bir pasla Cemarauli'yi kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu futbolcunun vuruşu yan ağlarda kaldı.

73. dakikada Trabzonspor'un üçüncü golü geldi. Bu dakikada Hasan'ın pasıyla buluşan Hami yaklaşık 22 metreden çok sert vurdu. Kadri'nin ayağına çarpan top kaleci Vedat'ı kontrpiyede bırakarak sağ alt köşeden ağlarla buluştu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında oyunu rölantiye alan Trabzonspor sahadan 3-0 galip ayrıldı.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: Murat Ilgaz (**), Engin Çırakoğlu (**), N.Kenan Altınsaat (**)

TRABZONSPOR: Nihat (**)- Çetin (**), Okan (***), İskender (**), Abdullah (***)- Ünal (**), Hüseyin (***), Camarauli (****) (Dk. 83 Erdal *)- Hami (****) (Dk. 88 Orhan ?), Vugrinec (**) (Dk. 71 Selahattin **), Hasan (**)

YEDEKLER: Ahmet- Mehmet, Osman, Dilaver

ALTAY: Vedat (**)- Kadri (*), Teberen (**), Orhan (**)- Lemi (**), Serkan Karababa (**) (Dk. 46 Tahir *), Kenan (**) (Dk. 71 Özkan *), Serkan Dökme (**) (Dk. 85 Yakup ?), Ünsal (*)- Fatih (**), Murat (**)

YEDEKLER: Aydın- Ahmet, İlhan, Serdar

GOLLER: Dk.17, (Penaltı) 24 ve 73 Hami

SARI KART: Serkan Karababa, Teberen (Altay), İskender (Trabzonspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!