Toprak Razgatlıoğlu: 'Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim'

Güncelleme Tarihi:

Toprak Razgatlıoğlu: Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 13:50

Motor sporlarında dünya şampiyonu sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun izinden giden 20 yaşındaki Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’yla hedefleri ve geleceğe dair hayalleri üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

En büyük toteminin yarış öncesi kahvaltı yapmamak olduğunu söyleyen Toprak, hayalinin bir gün Moto GP'de piste çıkmak olduğunu ifade etti.

KISACA BİZE KENDİNİ TANITIR MISIN?
- Motor kullanmaya Motocross yarışlarıyla henüz 5 yaşındayken başladım. 50cc üzerinde başladığım yarışlara, 65cc ve 80cc motokros şampiyonluklarıyla devam ettim. 13 yaşında 600cc yarışlarına girdim ve iki kez Türkiye pist şampiyonu oldum. Rookies Cup elemelerini kazanarak 2013 ve 2016 yıllarında dünya arenasında mücadele ettim.

Almanya’nın Sachsenring pistinde birincilik kürsüsüne çıktım. 2015 yılında ise Avrupa Superstock 600 şampiyonluğunu elde ettim. Bu yıl ise Puccetti takımı ile Superstock 1000 klasmanında yarışacağım. Bu yarışta da en iyi dereceyi alacağıma inanıyorum.

Haberin Devamı

Toprak Razgatlıoğlu: Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim

KENAN SOFUOĞLU DESEK BİZE NE SÖYLERSİN?
- Kenan Sofuoğlu ağabeyim, geçtiğimiz sene çok zor şartlarda dördüncü kez dünya şampiyonu olmayı başardı. Çok başarılı bir sporcu. Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim. Kendisi tam bir profesyonel. Hepimiz de onun yaşadığı sıkıntıyı yaşadık, paylaştık ve asla pes etmedik. Biliyorsunuz kendisi çok zor günler yaşadı. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Şimdi sıra yeni şampiyonluklarda.

EN GÜÇLÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜN YANIN NEDİR?
- Yarış içinde strateji oluşturuyorum ve asla pes etmiyorum. Hiç bir zaman yenilgiyi kabul etmeyen bir yapım var. En güçlü yanlarımın da bu olduğunu düşünüyorum.

Toprak Razgatlıoğlu: Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim


EN FAZLA HANGİ KONUDA GELİŞİM GÖSTERMELİSİN, EKSİKLERİN VAR MI? 

- Pist tecrübesi çok önemli ve her şey bir anda olmuyor. Antrenman yaparak ve pistleri tanıyarak daha iyi duruma geleceğime inanıyorum. Pist tecrübemi daha da geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum.

YARIŞ ÖNCESİ TOTEMİN VAR MI?
- Her yarış sabahı heyecandan en sevdiğim öğün olmasına rağmen kahvaltı yapamıyorum. Sanırım bu benim için artık bir totem oldu. (Gülerek) Heyecan daha ağır basıyor, aç kalıyorum.

Haberin Devamı

SENİ KİM KEŞFETTİ, YARIŞLARA NASIL BAŞLADIN?
- Rookies Cup yarışlarında çok beğenildim. Bana destek çıktılar. Motorsporları ciddi bir maddi destek istiyor. Pahalı bir spor.

Toprak Razgatlıoğlu: Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim

Josh Hook yerine kendini Superbike’ta buldun. En üst seviyede yarışacak olmak sende nasıl bir baskı yarattı? Yaşadığın kaza bu baskının sonucu muydu?

- Baskıdan çok heyecanlı olduğumu söyleyebilirim. Çünkü o pistte yarışmayı çok istiyordum. Kazaya gelecek olursak... Motor aşırı titriyordu, virajda kaza oldu. Sol bileğimde kırık oluştu. Testlere katılmadan 3 Nisan’daki yarışta yer alacağım. Rakiplerim iki test şansı buldu ama benim test sürüşü şansım ne yazık ki olmayacak. Sanırım kazanın en büyük zararı da bu.

Haberin Devamı

Bir kez daha Superbike’tan bir teklif gelirse yeniden kendini dener misin?
- İyi bir takımdan teklif gelirse neden olmasın, değerlendirebilirim tabiki.

Toprak Razgatlıoğlu: Örnek aldığım kişi Kenan ağabeyim


EN BÜYÜK HAYALİN NEDİR?
- İlk önce Superstock 1000 klasmanında, sonrasında ise WorldSBK’da şampiyon olmak istiyorum. Ve elbette herkesin hayalinde olan MotoGP’de yarışmayı ve 1’incilik kürsüsüne çıkmayı hayal ediyorum.

Pist dışında Toprak nasıl biridir? Neler yapar? Ne izler, ne dinler mesela?
- Bisiklete binmeyi oldukça seviyorum. Yarış haftası ise Kenan ağabeyim (Sofuoğlu) ile sıkı antrenman yapmayı tercih ediyorum. Yarış oyunuyla pistleri tanımaya çalışıyorum. Ayrıca müzik dinlemek de sevdiğim şeylerin arasında.

 

BAKMADAN GEÇME!