Todt: Formula 1'de risk önlenemez noktaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Todt: Formula 1de risk önlenemez noktaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 18:07

FIA Başkanı Jean Todt, Formula 1'in devam etmesi için bütçelerde kesintiye gidilmesinin, tartışılamayacak kadar zaruri bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, cuma günü Lucadi Montezemolo ve Bernie Ecclestone ile Maranello'da bir araya gelen Todt, gelecek hakkında konuştu ve acil önlemler alınması gerektiğini açıkladı.

Ancak Todt, sorumluluğun Formula 1'deki tüm hisse sahiplerini de kapsadığını, sporu yönlendirenlerin oturup beklemesinin yanlış olacağını da dile getirdi.

"Bu görev takımlara ve bize (FIA) düştüğü kadar hissedarlara da düşüyor. Ne yapılması gerektiği üzerinde uzlaşmzsak, sorunlar önlenemeyecek boyuta ulaşabilir. Herkesi gemide tutmak için bütçeleri düşürmeliyiz."

Todt süreç hakkında ise olumlu düşündüğünü ifade etti.

"Hala zaman var ve umuyorum işler yolunda gidecek. Formula 1 çok pahalı. Daima motorsporlarıyla ilgili ne yapılabileceğini sorguluyorum. Önceliklerimiz neler? Maliyetleri azaltmak, gösterinin daha iyi olmasını sağlamak ve gelecek için yeni teknolojilerin gelşimine destek olmak. Ayrıca yol araçlarının güvenli noktasında da sorumluluklarımız var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!