TMMOB'dan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 11:40

TMMOB, Türkiye gündemine oturan Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihale dosyasını inceledi. Hürriyet'e konuşan Bolu Temsilcisi Murat Ataman: “Bolu Gölcük’te 25 değil, 27 bungalov yapılacak. Mevcut Kır Gazinosu’nun dışında yeni bir Gölcük Gazinosu inşa edilecek. Dağ köşkü de eski gazinonun yanına yapılacak ve tüm bunlar için mutlaka ağaç kesilecek. Google Earth'den de görüleceği gibi tüm bunların ağaç kesilmeden yapılması imkansız” dedi.

Haberin Devamı

YENİ BİR GAZİNO, KÖŞK GÖL KENARINA

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bolu Temsilcisi Murat Ataman, Bolu Belediyesi yetkililerinin söylediği gibi Gölcük Tabiat Parkı projesinin ağaç kesilmeden yapılmasının imkansız olduğunu iddia etti. Bolu Belediyesinin ihale dosyasında yer alan görseller ve belgeler üzerinden projeyi inceleyen Ataman, vaziyet planında ihale ilanındakinin aksine 25 değil 27 bungolov olduğunu söyledi.

AĞAÇ KESMEDEN İMKANSIZ

Kamuoyunda sanıldığının aksine mevcut kır gazinosunun yanısıra yeni bir gazino planlandığını, bunun da gölün sağ tarafında olduğunu belirten Ataman, ihale dosyasına göre inşaat alanlarını ise şöyle açıkladı:

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


Haberin Devamı

“495 metrekare taban alanına sahip, 3 kat, 1 bodrumdan oluşan dağ köşkü, mevcut kır gazinosunun güneyine yapılacak ve burası da orman. Ağaç kesilmeden yapılması görsellerden de anlaşıldığı gibi imkansız. Bu köşk, her biri 26,5 metrekarelik 19 odadan oluşuyor. Gölün batı ucuna 295 metrekare taban alanlı, bir bodrumu olan Gölcük Gazinosu yapılacak. Bungalovlar, caminin arka tarafındaki ormanlık bölgeye yapılacak. Google Earth’ten de görüleceği gibi burada ağaçsız, bu büyüklükte bir boşluk yok.

Planda 33,29 metrekare taban alanına sahip 22 adet; 60,34 metrekare taban alanına sahip 5 tane bungalov yapılacak. Yani toplamda 27 bungalov görünüyor. Oysa ihale ilanında bungalov sayısı 25 olarak duyurulmuştu.

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


GİZLİ YAPIYORLAR
Bu projenin uygulanabilmesi için tabiat parkının uzun devreli gelişim planını dahi değiştiriyorlar. Her şeyi gizli yapıyorlar, bu planları da bizlere vermiyorlar. Ağaç kesmeyeceklerini beyan ediyorlar. Bu ancak şu şekilde gerçekleşir: Tabiat Parkındaki tüm ağaçların kimlikleri, sayıları Orman Müdürlüğü tarafından listelenir, envanteri çıkarılır. İnşaat sonrası kontrol yapılarak durum anlaşılır. Projenin diğer iki ayağında ise 3 kilometre teleferik hattı ve 1.5 kilometrelik dağ kızağı bulunuyor ki yine bunların da ağaç kesilmeksizin yapılması aynı şekilde imkansız."

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


Haberin Devamı

HALK KULLANAMAZ, GELİRİ YÜKSEK OLANLAR İÇİN

Bu kadar küçük bir alanın yapılaşmaya açılması ,buranın halk tarafından kullanılmamasını,sadece otele gelen üst gelir grubu müşterilere hizmet verilmesini amaçlamaktadır.Bu bölgeye konaklamalı yapılaşma turizmi geliştirmek ile açıklanamaz,sadece ranta açarak belirli bir gelir grubun hizmetine vermek olabilir.Sayın Belediyenin çevrede gördüğü her güzelliği pazarlamak amacı ile hareket etmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


Önerimiz, kalıcı tesislerin Gölcüğün hemen altında bulunan Karacasu'ya yapılmasıdır. Bu olumsuzlukları azaltacaktır. Gölcüğün günübirlik tesisler vasıtası ile tüm ziyaretçilere hizmet vermesi ,gerekirse günübirlik tesislerin genişletilmesi,fiyatlarının belediye kontrolünde olmasıdır.
Gölcük Abant tan 25 kat daha küçük su alanına sahiptir.Her su birikintisinin çevresi bir rant alanı olarak düşünülmemelidir."

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


Haberin Devamı

HİÇ YANLIŞLIK YOK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yeni bir Göl Gazinosu yapılacağı, bungalov sayısının 27 olacağı ve tüm bunlar için mutlaka ağaç kesileceği ile uzun devre gelişim planının kendilerinden saklandığı iddialarına şöyle yanıt verdi:
“Dedikodular devam edecektir. Bundan zevk alanlar var. Provakatif hale getireceklerdir. Biz bunlara alışığız. Burada hiç yanlışlık olmadığı için rahatız. Bunlar gizli kapaklı değil ki; Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bolu Belediyesinin 5 yıllık çalışması. Planlardan, CHP ve MHP’li meclis üyelerinin de haberi var. Planlı alanlarda bir santimetrekare ilave edilemez ya da yok edilemez. Ama plansız alanlar talan edilir. Ayder ve Uzungöl plansızdı ve talan edildi. Biz Bolulular kendi doğamızı kendimiz kollarız, kimse şov yapmasın. Polemiklerle işimiz yok.”

TMMOBdan çarpıcı iddia: Kır gazinosu da yapılacak


 

BAKMADAN GEÇME!