TKBL 22 Ekim'de başlayacak

Güncelleme Tarihi:

TKBL 22 Ekimde başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 00:00

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 2011-2012 sezonu fikstürü belirlendi.

 The Marmara Otel'in Taksim B Salonu'nda düzenlenen basın toplantısının ardından çekilen kura sonucunda ligde mücadele edecek 12 takımın 22 haftalık maç programı belli oldu.

Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Ligler Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, TKBL'de mücadele eden kulüplerin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, 2011-12 sezonunun hayırlı olmasını dileyerek başladığı açılış konuşmasında, "Bu yıl aramıza katılan Optimum TED Ankara Kolejliler ve Homend Antakya Belediyesi takımlarına hoş geldiniz diyorum. Ülke basketboluyla birlikte yükselişe geçen kadın basketbolumuzun bu noktaya gelmesinden gurur duyuyorum. Camiamıza teşekkürlerimizi sunuyorum. TKBL, Dünya'nın en önemli liglerinden biri. Kulüplerimizin emekleriyle 1980 yılından beri her geçen sene daha kaliteli, hedefleri daha yüksek ve daha iyi basketbol oynanan bir lig haline geldi. Kamuoyunda da kadın basketboluna ilginin artacağını, daha fazla seyirci ve sponsorun destek vereceğini umuyorum. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde kadın basketbolu, tarihinde olmadığı kadar üst düzen organizasyonlara katılacak. Dolayısıyla katkılarınızın daha da önemli hale geldiğini vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sonat'ın ardından söz alan TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise, geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe'yi ve TKBL'nin yeni takımları Optimum TED Ankara Kolejliler ile Homend Antakya Belediyesi takımlarını tebrik ederek, "Tüm takımlara başarılar diliyorum. Jülide Hanım'ın bahsettiği gibi ligimiz çok kaliteli geçiyor. Gerek oyuncularıyla gerek basketbol kalitesiyle çok izlenesi bir ligimiz var. Avrupa'da final oynayan A Milli Kadın Takımımızın başarısın altında da bu ligde oynanan basketbol önemli bir faktör olarak duruyor. Bu oyuncuları yetiştiren kulüpler gerçekten çok önemli bir işler yaptılar. Bu kadar iyi basketbol oynanan bir ligin herkesin izlemesini diliyoruz. Maçlar çeşitli kanallardan yayınlanacak, aynı zamanda salonlarımız da yeni sezona hazır durumda. Ligimiz 22 Ekim 2011 tarihinde başlayacak. 12 takımın normal sezon mücadelesi 22 hafta sürecek. 15 veya 16 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibini bulacak. 7-11 Mart tarihlerinde Türkiye Kupası maçları yapılacak. All Star organizasyonu da 8 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Normal sezon statüsünde bir değişiklik yok ama playoff statüsünde bazı değişiklikler yapıldı" dedi.

Araşan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan 2 hafta önce Beko Basketbol Ligi'nin lig kurulu toplantısında, normal sezonda yapılan 2 maçta rakiplerine üstünlük kuran takımların playoff serilerine 1-0 önde başlaması kuralını değiştirmiştik. Aynı konu TKBL lig kurulu toplantısında da gündeme geldi ve tüm serilerin 0-0 başlamasına oyçokluğuyla karar verildi. Yine normal sezonu üst sırada bitiren takımlar saha avantajına sahip olacak. Statüye göre playoff eşleşmelerinde tüm turlar 5 maç üzerinden oynanıyordu. Ama artık çeyrek final serileri 3 maç üzerinden oynanacak. Yarı final ve final eşleşmeleri ise 5 maç üzerinden oynan maya devam edecek. Bunun dışındaki değişiklikler internet sitemizde yer alan TKBL yönergesinden izlenebilir. Bir diğer önemli icraat da yine kulüplerden gelen talep doğrultusunda altyapı oyuncularının oynatılması durumunda kulüplere teşvik verilmesi yönünde. Genel itibariyle beğeni kazandı ve bu sezon uygulamaya başlayacağız. Bu anlamda Milli Takımlara daha fazla oyuncu yetiştirilmesi için çalışmalarımız sürecek. Tüm takımlara başarılar diliyorum, tüm sporcuların sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş'ün verdiği detaylı bilgiler sonrası başlayan kura çekimi sonucunda TKBL'nin 2011-2012 sezonu fikstürü belli oldu. Basketbolseverlerin heyecanla beklediği yeni sezon 22 Ekim 2011 tarihinde oynanacak karşılaşmalarla start alacak. TKBL'de normal sezon 18 Mart 2012 tarihinde sona ererken, şampiyonluk mücadelesinde kıyasıya rekabete sahne olacak olan Playoff serisi ise 21 Mart-24 Nisan 2012 tarihleri arasında oynanacak.

2010-2011 sezonu takvimine Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park'ın karşı karşıya geleceği Cumhurbaşkanlığı Kupası, 16 Ekim 2011 tarihinde sahibini bulacak. Sezonun birinci devresi sonunda puan cetvelinin ilk 8 sırasında yer alan takımlar, 8-11 Mart 2012 tarihleri arasında Türkiye Kupası için karşı karşıya gelecek. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yıldız oyuncuların karşı karşıya geldiği, müzik, şov ve gösteri dünyasının buluştuğu All Star organizasyonu ise 7-8 Ocak 2012 haftasında gerçekleştirilecek.

TKBL'de 2010-2011 sezonunun ilk hafta maç programı şöyle:

1.HAFTA (22-23 Ekim 2011)

Botaş - Fenerbahçe
İstanbul Üniversitesi - Samsun Basketbol
Galatasaray Medical Park - Ceyhan Belediyesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi - Kayseri Kaski
Optimum TED Ankara Kolejliler - Tarsus Belediyesi
Homend Antakya Belediyesi - Beşiktaş

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2011-2012 sezonu fikstürüne göre derbiler şu tarihlerde oynanacak:

1. DEVRE

3. Hafta (05-06 Kasım 2011): Galatasaray MP - Beşiktaş
6. Hafta (26-27 Kasım 2011): Fenerbahçe - Galatasaray MP
9. Hafta (17-18 Aralık 2011): Beşiktaş - Fenerbahçe

2. DEVRE

14. Hafta (21-22 Ocak 2012): Beşiktaş - Galatasaray MP
17. Hafta (08 Şubat 2012): Galatasaray MP - Fenerbahçe
20. Hafta (25-26 Şubat 2012): Fenerbahçe - Beşiktaş

TKBL 2011-2012 fikstürü ise şöyle:

TKBL 22 Ekimde başlayacak
 

TKBL 22 Ekimde başlayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!